KESKUSTELU

UUSIMMAT KOMMENTIT:

UUSIMMAT AVAUKSET:

LISÄÄ KESKUSTELUJA

HAKU
Tutustu blogeihin!

Ina Mikkola
Maailmassa on virhe!

 


Henna Lehtonen
Voita ja apiloita

 

 

Petja Partanen
Yläjyrsin käyntiin

 

 

Katri Junna

 AS. OY. Betonilähiö

 

 

Annika Kettunen

Yrttipurkki

UUSI MUSTA

Uusi Musta on tällä hetkellä määrittelemättömän pitkällä tauolla. Jutut ja aiheet kuitenkin elävät sekä Uuden Mustan keskustelualue toimii normaalisti. 

UUSIMMAT JUTUT

 

KEMIKAALICOCKTAIL
« Esikaupunkiviljelyä | Main | On taas se aika vuodesta »
torstai
huhti192012

Asuntosi aineenvaihdunta

Valtaosa kerrostaloasujista puhdistaa lattiakaivonsa harvemmin kuin kerran vuodessa, osa ei raota viemäriaukon ritilää koskaan. Eihän lattiakaivon ronkkiminen ja viemärin odöörit mitään ihanuutta ole, mutta röörit on hyvä renssata muutaman kuukauden välein. Valtaosa lattiakaivoon kertyneestä möhnästä on hiuksia ja niihin tarttunutta pölyä, hilsettä ja pesuaineiden jämiä. Paras tapa päästä mönjästä eroon on laittaa kumihanska kauniiseen käteen ja noukkia tupot roskikseen.

Miksi aikuisen ihmisen on leikittävä ällöttäviä löllöleikkejä kylpyhuoneessaan?

Välttääksesi turhien myrkkyjen kaatamista viemäriin. Hiustukkojen poistaminen puhdistusaineilla vaatii melkoisen myrkyn, eikä lattiakaivoon kaadettu kemikaalilitku edes ulotu kaikkiin paikkoihin, jonne hiustukot ovat takertuneet. Kun poistat pahimmat hiustukot lattiakaivosta säännöllisesti käsin, vältät tarvetta turvautua kemikaaliputkimieheen.

Säännöllinen lattiakaivon puhdistus estää siis viemäritukoksia, eli se estää myös potentiaalisia kosteusvaurioita. Tukkoinen tai huonosti vetävä viemäri aiheuttaa veden nousua lattiakaivossa, mikä voi puolestaan johtaa kosteusongelmiin, varsinkin jos lattiakaivossa liiaksi lilluva vesi pääsee hiipimään vedeneristeen alle.

Puhdas lattiakaivo ei haise. Tuoksuton sisäilma on paitsi viihtyisyys- myös terveellisyystekijä.

 

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>