KESKUSTELU

UUSIMMAT KOMMENTIT:

UUSIMMAT AVAUKSET:

LISÄÄ KESKUSTELUJA

HAKU
Tutustu blogeihin!

Ina Mikkola
Maailmassa on virhe!

 


Henna Lehtonen
Voita ja apiloita

 

 

Petja Partanen
Yläjyrsin käyntiin

 

 

Katri Junna

 AS. OY. Betonilähiö

 

 

Annika Kettunen

Yrttipurkki

UUSI MUSTA VINKKAA
UUSI MUSTA

Uusi Musta on tällä hetkellä määrittelemättömän pitkällä tauolla. Jutut ja aiheet kuitenkin elävät sekä Uuden Mustan keskustelualue toimii normaalisti. 

UUSIMMAT JUTUT

 

KEMIKAALICOCKTAIL
LIITY FACEBOOK-RYHMÄÄMME!
« Lapsiperhe pärjää helposti ilman autoa | Main | Ylen tv-viikko 43: Silminnäkijä vie intialaiselle kangasvärjäämölle »
maanantai
loka242011

Ekohajuvesitestin tulokset: Honoré Des Prés vakuutti tuoksuttelijat

Viisi lukijaamme raivasi kylpyhuoneidensa kaapeista tilaa arsenaalille uusia puteleita, kun he testasivat sertifioituja tuoksuja syys-lokukuun ajan. Raadin nenät päätyivät valitsemaan voittajaksi Honoré Des Présin tuoksulinjan. Mikä on kultaisimman pokaalin napanneen tuoksun salaisuus? Entä miten muut hajuvedet sijoittuvat ranking-listalla?

Toinen tykkää kevyistä vesituoksuista ja toinen huumaantuu mystisestä ja voimakkaasta myskipilvestä. Hajuasioista ei voi kiistellä, mutta jotenkin viisi Uuden Mustan tuoksutestiin valikoitunutta sertifioitua tuoksulinjaa oli laitettava järjestykseen.

Tuoksun lisäksi testaajat arvostelivat hajuvesiä muun muassa niiden pysyvyyden, iholla elämisen, mahdollisten ärsytysoireiden ja tuoksulupausten perusteella. Koska hajuvesissä pullo on osa elämystä ja nautintoa, he kiinnittivät myös huomiota pakkaukseen.

Eniten vaativan raatimme mieleen oli ranskalainen parfyymimerkki Honoré Des Prés.

Tulokset:

  1. Honoré des Prés: Ecocert-sertifiointi, täysin luonnolliset raaka-aineet, pisteet: 25,8 / 30.

  2. Acorelle: Ecocert- ja Cosmebio-sertifiointi, täysin luonnolliset raaka-aineet, joista 90 prosenttia on peräisin luomuviljelmiltä, pisteet: 22,8 / 30.

  3. Provence & Nature: Cosmebio-sertifiointi, täysin luonnolliset raaka-aineet, pisteet: 22,6 / 30.

  4. TOUS H2O: Ecocert-sertifiointi, tuoksun myynnistä lahjoitetaan osuus Intermón Oxfam -järjestön tukiohjelmalle, joka toimittaa juomavettä sitä tarvitseville, pisteet: 20 / 30.

  5. Lavera: NaTrue-sertifioitu, vegaaninen, pisteet: 17,9 / 30.

Testi oli yllättävän tasainen, eikä voittajaksi selvitynyt tuoksulinja ollut paras kaikilla kriteereillä arvioituna. Toiseksi tulleen Acorellen ja kolmanneksi ponkaisseen Provence & Naturen välillä eroa oli vain kaksi kymmenesosaa. Tuoksutestaukseen toivat oman vivahteensa myös tuoksuttelijoiden mieltymykset.

Kaikki testaajat saivat kokeiltavakseen sarjoilta kaksi eri tuotetta, jotka oli valittu heidän tuoksumieltymystensä perusteella. Ainoastaan TOUS:lta kaikki saivat saman H2O-putelin.

Tuoksuille annetut pisteet:Tuoksuu miellyttävältä
Vastaa lupauksia
Tuoksu kehittyy


Pysyy iholla

Ei ärsytystäPakkaus lisää nautittavuutta
Provence & Nature
3,8
4,2
4,2

2,8 4,8

4
Acorelle
3,6
4,2
4,2

2,6 4,4

3,8
Lavera
2,8
2,8
3,4

1,4 4,8

2,4
Honoré Des Prés
4,4
4,4
4,2

3,4 4,6

4,8
TOUS H2O
2,8
3
4,2

4,4 2,8

2,8

 

Honoré Des Prés: Kestävä ja huumaava, mutta kallis

Hajuvesisarjassa ihasteltiin sen monivivahteisia tuoksuja ja kiiteltiin sen pysyvyyttä iholla. ”Vihdoinkin ekotuoksu joka pitää pintansa ja kestää iholla.” (Mindi) ”Iholla tuoksu käyttäytyy kuin kunnon eau de parfumin kuuluukin: paranee ja pehmenee vanhetessaan.” (Myrtti)

Monet testaajista kuitenkin huomasivat, että sarjan Eau De Toiletet pärjäsivät tuoksun syventymisessä ja kestyvyydessä huomattavasti sarjan parfyymeja huonommin. Hintakin sai testaajat huokailemaan. ”20 euron hintaisen hajuveden lyhytkestoisuutta olen valmis katsomaan sormien välistä, mutta että lähes 100 euron...”(Sienid)

Joka tapauksessa etenkin sarjan Vamp Á NY -tuoksu sai liudan uusia faneja. ”Ensikokeilulla tuoksu oli kirjaimellisesti juovuttava. Olin hullaantua en vain hajuveteen, vaan myös omaan ihanuuteeni tuoksuessani siltä, ja haluaako kukaan luopua sellaisesta tunteesta? Ei. Olen koukussa.” (Sienid)

Myös pullon silmille tarkoitetusta nautinnosta pidettiin. ”Pullo on täydellinen elegantilta lookiltaan ja suihkemekanismiltaan. Painavaa paksua lasia ja silkkaa eksklusiivista konstailemattomuutta. Tälläisen jättäisin mieluusti näytille.” (Myrtti) Lisäksi kiitosta sai pullon suihkemekaniikka. Kaikki viisi testaajaa aikovat jatkossakin supsutella Honoré Des Présiä iholleen.

Acorelle: Luonnollinen ja pehmeä, mutta tuoksu häviää nopeasti

Acorelle sai kiitosta sen aidoista ja miellyttävistä tuoksuvaihtoehdoista. Kaikki viisi testaajaa käyttäisivätkin tuoksuja myös jatkossa. ”Nämä tuoksuvat ihanilta, pehmeiltä, aidoilta ja laadukkailta! Manteli tuoksuu mantelilta ja vanilja vaniljalta. Nenä huomaa, että aidosta tavarasta on kyse.” (Sienid)

Tuoksusarjan aromaterapeuttiset vaikutukset saivat joiltain testaajilta kiitosta, mutta jotkut eivät oikein tienneet, millä tavalla tuoksua olisi lopulta hyvä käyttää. ”En välttämättä haluaisi tuoksua näin aromaattiselta (Tea Garden), mutta polttaisin tällaista kotona tuoksulyhdyssä kaamosajan kaunistukseksi. Lotus Bamboo on ehdottomasti unisex-tuoksu, his´n hers, ja tulee meillä käyttöön laiskoina villasukkasunnuntaina ja vuodevaatteisiin suihkittuna.” (Myrtti)

Tuoksun kesto iholla jakoi mielipiteitä. ”Keston puolesta tuoksu on näiden muiden verrokkien joukossa keskivertoa parempi.” (Aada) ”Suihkin energiavettä (Tea Garden) kotoa lähtiessä melkoisen vapaasti ja pelkään, että palaveriväki huumaantuu preesensistäni huonolla tavalla. Turha murhe, sillä ennen kuin ensimmäisiäkään palaveripullia on puraistu, teepuutarha on taantunut päiväunen tasolle.” (Myrtti) Yhteispisteissä tuotteen pysyvyys iholla rankattiin neljänneksi.

Suurimman osan mielestä pehmeä ja nopeasti haihtuva tuoksu ei aiheuttakaan ärsytystä tai päänsärkyä, mutta Zilla sai Acorellella ohimonsa tykyttämään. ”Lotus Bambou oli ihana, mutta sain elämäni ensimmäisen kerran päänsärkyä hajuvedestä ja syyllinen oli Wild Berries.

Provence & Nature: Lempituoksuja ja olematonta kestoa

Vaikka Provence & Nature joutui tyytymään testaustuloksissa tiukasti kolmanteen sijaan, tuoksusarjasta löytyi monen suosikkituoksuksi noussut Sensualité.Tuoksu kehittyy ihollani aavistus kerrallaan. Tuoksu on eloisa ja aistillinen, makea sekä erittäin naisellinen ja eleganssi.” (Mindi) ”Jotain escadamaista tässä makeudessa on; Escada S ja Sentiment tulevat ensimmäisenä mieleen. Kookosmaitoa ja cashewpähkinää. Mies tykkää, onkohan se nälkäinen...” (Sienid)

Testaajajoukosta löytyi tuoksuttelijoita, joiden mielestä Provence & Naturen pullot ovat tylsiä. Suurimman osan mielestä tuoksusarjan pullot kuitenkin ansaitsevat kunniapaikan buduaarista: ”Pullon ulkomuoto vetoaa minuun, pullo on niiiiin kaunis. Minulle tulee pullosta mieleen 20- ja 30-luvut ja hienot leidit suurissa kartanoissaan Mississippi-joen varrella. Päivänvarjoja, pitsiä, teekutsuja, valkoiset hansikkaat...” (aada)

Miinusta tämäkin hajuvesisarja sai syvyyden ja pysyvyyden puutteesta. ”Syvyyttä voisi tuoksussa toki olla enemmän. Tuoksu on niin ruusuinen ja 'ohut', että on kuin olisin hangannut ruusun terälehtiä ihooni.” (Sienid) ”Kaksi tuntia tuoksun laittamisen jälkeen tuoksu on yhtä voimakas, kuin jos olisin pessyt käteni muutamia tunteja sitten kevyesti hajustetulla saippualla.” (aada)

Kaikki viisi testaajaa aikovat käyttää sarjan tuoksuja myös jatkossa. Mindillä on myös ratkaisu tuoksun huonoon pysyvyyteen iholla. ”Vaatteissa ja muissa materiaaleissa tuoksu viipyy kyllä pidempään, joten tulen varmaankin käyttämään tuoksua halutessani villin keijumetsän aiheiset päiväunet, hihi.

TOUS H2O: Kestävä, mutta halvanoloinen ja ärtsy

Ekotuoksuja vaivaava kestävyysongelma on saatu selätettyä TOUS H2O-tuoksussa. ”Paras kesto Honoré Des Présin porkkana-tuoksun ohella. Kesto lähes samaa tasoa, kuin kemppari-edp:ssä (synteettisissä parfyymeissa)” (Aada)

Ärhäkällä tuoksulla on myös miinuspuolensa. Monet kokivat sen pistävänä. ”Joudun valitettavasti huuhtelemaan molemmat käsivarteni kymmenen minuutin jälkeen ensisuihkauksista silkasta migreenin pelosta.” (Myrtti)

TOUS H2O pärjäsi kilpakumppaneidensa joukossa hyvin monivivahteisuudessa – monia tuoksuja kun moitittiin niiden tuoksumisesta vain ja ainoastaan yhdelle tuoksuelementille. ”Kas, tämähän tuoksuu ihan oikealta hajuvedeltä. Minusta hyvät hajuvedet ovat sellaisia, joissa mikään tuoksu ei puske muiden yli, vaan ne yhdessä muodostavat hajuveden oman harmonisen spesiaalin tuoksun. Tässä on tavoitettu sitä.”(Sienid)

Pullon ulkonäkö jakoi mielipiteitä, mutta kaikkien mielestä sitä vaivasi halpuus. ”Avattuani Tous H20 -pahvipakkauksen, ensimmäiset sanani olivat: Uuups, Britney! Pisarapullo on muovisen ja halvan oloinen. Rihkamakultainen koristelaatta korostaa markettituoksumaista ilmettä.” (Myrtti)

Vain yksi viidestä testaajasta aikoo käyttää tuoksua jatkossa. Kemppareissa työskennelleen Myrtin mielestä tuoksua olisi kuitenkin helppo myydä massoille. ”Romanttinen, kiltin tytön tuoksu; tälläisiä mahtuu kymmenen tusinaan ja kemppariosastot väärälleen. Olisi helppo tuoksu myydä, melko neutraali, istuu samaan kategoriaan Laura Biagiottin Laura-tuoksun kanssa.” Aadan mielestä tuoksu on unisex, joka sopisi myös nuoren kaupunkilaispojan iholle.

Lavera: Hellävarainen, yksinkertainen ja lyhytkeskoinen

Lavera oli huonoiten arvioitujen joukossa muissa kategorioissa paitsi tuotteen ärsyttävyydessä. Etenkin tuotteen pysyminen iholla rankattiin heikoksi. ”Sisuskaluja vihlaisevan kokemuksen jälkeen tuoksu onneksi lieventyi puolessa tunnissa, ja noin tunnin päästä tuoksua ei ollut havaittavissa lainkaan. Eli sydäntuoksu uupui täysin.” (Zilla)

Myrtti hoputtaa Laveraa päivittämään tuoksujensa etiketit vastaamaan todellisuutta. ”Valkotakkisten labragurujen tulisi kiireen vilkkaa alkaa pyöritellä patentteja ekotuoksujen ihokäyttäytymisen kehittämiseksi. Sitä odotellessa Lavera voisi pakata 30ml:n Eau de Toilettensa reilusti 100ml:n pulloon ja painaa etikettiin Eau Fraiche tai Body Spray, jotta kuluttaja osaa odottaa tuoksua, jossa voi kirjaimellisesti kylpeä ja mennä sittenkin vielä täyteen teatteriin.

Mindi huomasi, että vaatteissa tuoksut pysyivät paremmin. Laveran Body Spa -linjaan kuuluu tuoksujen lisäksi suihkugeelejä, vartalovoiteita, kylpyöljyjä ja -suoloja, joten ihonsa tuoksua voi ylläpitää käyttämällä tuoksun lisäksi sarjan muita tuotteita.

Laveran hajuvesipulloja pidettiin pääasiassa tylsinä, jotka korostivat tuotteen ekoutta jopa liiaksikin. Itse tuoksu jakoi pisteitä ihanasta täydelliseen hajukatastrofiin. ”Tuotteet saavat minulta täydet pisteet siitä, että ne olivat todella 'aidon' tuoksuisia.” (Mindi) ”En tiedä koska elämässäni olisi sellainen tilanne, että vapaaehtoisesti tämän jälkeen näitä suihkisin. Ehkä ainoastaan kotona huonetuoksuksi.” (Zilla)

Neljä testaajaa viidestä aikoo jatkaa tuotteen käyttöä, kunhan ensin keksisi missä. ”Yhden päivän testin jälkeen suosittelisin tuoksua (Milk & Honey) 13-vuotiaalle kummitytölle tai jouluaamun askareisiin.” Myrtti

Ekovesissä joutuu uimaan – silti suosikkituoksut löytyivät helposti

Yleisesti ottaen ekotuoksuissa ongelmaksi nousi odotettavasti niiden kesto. ”Koska minulla ei ole tapana todellakaan kanniskella käsilaukussani hajuvesipulloa, vaan odotan tuoksun kestävän useampia tunteja ja kehittyvän sinä aikana, ovat ekokokeiluni olleet melko pettymyksiä. Mitä teen tuoksulla, joka kestää noin tunnin?”(Zilla)

Monet suihkuttelivat tuoksuja pitkin päivää ja antoivat niiden huonon pysyvyyden anteeksi ekon nimissä. Joka tapauksessa testi oli myös onnistunut. Jokainen raadin nenistä löysi testikavalkadista itselleen lempituoksun tai useamman.

  • Mindin suosikit: Honoré Des Présin Sexy Angelic & Vamp Á NY, Provence & Naturen Sensualité sekä Acorellen Vanille Ambrée
  • Aadan suosikit: Provence & Naturet ja Honoré Des Présin porkkana-tuoksu
  • Zillan suosikit: Provence & Naturen Bougainvilliers, Honoré des Présin Vamp Á NY ja Acorellen Lotus Bambou
  • Myrtin suosikki: Provence & Naturen Sensualité
  • Sienidin suosikit: Provence & Naturen Sensualité ja Honoré Des Présin Sexy Angelic & Vamp Á NY

Lisää testaajien tunnelmia tuoksumatkan varrelta voit lukea keskustelupalstalta.

Lue myös:

Muita Uuden Mustan testituloksia:

Reader Comments (1)

Jee, kiitos testistä! Mukana ei valitettavasti tainnut olla yhtään hajusteallergikkoa - monille meistä sopivat ekohajuvedet, vaikka kemppariversiot aiheuttavat kamalia oireita. Onneksi jokunen testaaja silti mainitsi migreeniriskin tai päänsäryn.

Ostopaikatkin tietysti kiinnostaisivat, mutta niiden selvitteleminen taitaa olla vähän liian suuri homma testin toimittajalle.

P.S. Tätä kommentointi- ja kirjautumismeininkiä pitäisi parantaa reilusti. Kommentointi vaatii kirjautumisen, mutta kun kirjautuu, lentää pois aiemmin lukemastaan postauksesta etusivulle. Kommenttiin ei saa kätevästi oman blogin url:ää ja viimeinen hyväksymisvaihe meinaa mennä ohi. HANKALAA. Kommentoisin moninkertaisesti enemmän, jos se olisi helpompaa.

(hosuli.blogspot.com)

ma 24.10.2011, 09:34 | Registered CommenterHosuli
Kommentointi vaatii sisäänkirjautumista
Voit kirjoittaa kommentin sisäänkirjautumisen jälkeen. Omien tunnusten luonti tapahtuu rekisteröitymällä.