KESKUSTELU

UUSIMMAT KOMMENTIT:

UUSIMMAT AVAUKSET:

LISÄÄ KESKUSTELUJA

HAKU
Tutustu blogeihin!

Ina Mikkola
Maailmassa on virhe!

 


Henna Lehtonen
Voita ja apiloita

 

 

Petja Partanen
Yläjyrsin käyntiin

 

 

Katri Junna

 AS. OY. Betonilähiö

 

 

Annika Kettunen

Yrttipurkki

UUSI MUSTA VINKKAA
UUSI MUSTA

Uusi Musta on tällä hetkellä määrittelemättömän pitkällä tauolla. Jutut ja aiheet kuitenkin elävät sekä Uuden Mustan keskustelualue toimii normaalisti. 

UUSIMMAT JUTUT

 

KEMIKAALICOCKTAIL
LIITY FACEBOOK-RYHMÄÄMME!
« Huuhteluainetta pyykkikoneeseen – miksi ihmeessä? | Main | Ylen tv-viikko 48: Mitä, jos sinulla olisi Se? »
maanantai
marras282011

Uusi Musta ei saa loppua!  

 Kuva: Yle

Uusi Musta -blogin julkaisu on päättymässä! YLEn viimeinen euro blogin kassaan kilahtaa 31.12.2011, eikä tätä julkaisua ikävä kyllä pystytä pitämään yllä nykyisenkaltaisena pelkällä innostuksella ja hyvällä hengellä. Me kaikki tekijät saamme siitä ilosta palkkaa, että selvitämme mielestämme todella tärkeitä asioita teidän mahtavien lukijoidemme puolesta, ja tietysti omasta palostamme näitä asioita kohtaan. Ei kukaan meistä ihan täyspäiväisesti, mutta kuitenkin sen verran, että tällainen satsaus ei olisi mahdollinen ilman minkäänlaista rahoitusta. 

Nyt siis mietimme kuumeisesti, miten Uusi Musta säilyisi jatkossakin elävänä, kriittisenä ja vahvana mediana. Kenen kanssa teemme yhteistyötä ja millä tavalla? Tuleeko Uudesta Mustasta mainosrahoitteinen media? Vai julkinen palvelu? Vai jollain muulla, ihan uudella tavalla rahoitettu? Järjestö? Vai kenties jotain ihan muuta? Kaikki vaihtoehdot ovat toistaiseksi auki, ja ideat ovat tervetulleita.

Kun Uusi Musta perustettiin pari vuotta sitten, se oli monella tavalla aikaansa edellä. (Todellakin, se avattiin vasta viime vuoden alussa eli 1.1.2010, vaikka moni lukijoistamme muistaa seuranneensa meitä ”jo monta vuotta”.) Nyt Uutta Mustaa lukee parhaimmillaan reilusti yli 30 000 ihmistä viikossa, ja Facebook-sivullamme on melkein 10 000 tykkääjää!

Uusi Musta kirjoittaa asioista, jotka ovat juuri nyt valtakunnan puheenaiheita aivan toisella tavalla kuin pari vuotta sitten. Uutta Mustaa tehdään yhdessä kriittisten ja innokkaiden lukijoiden kanssa – te ja teidän intohimoinen aktiivisuutenne tekevät tästä ainutlaatuisen. Ammennamme paljon ideoistanne ja kommenteistanne ja innostanne osallistua testeihin, keskusteluihin ja blogihaasteisiin. Siksi käännymme nytkin teidän puoleenne: heittäkää villeimmätkin ideat siitä, millä mallilla blogin julkaiseminen onnistuisi parhaiten myös jatkossa!

Tottakai meillä on kaikenlaisia ideoita ja suunnitelmia jo vireillä, ja temme kaikkemme,  että voimme jatkaa toimintaa; selvittää ja kokeilla tärkeitä asioita ja kirjoittaa niistä myös vuodenvaihteen jälkeen. Voi kuitenkin olla, että emme ole tulleet vielä ajatelleeksi ihan kaikkea.

Heittäkää ideanne meille osoitteeseen uusimusta (at) gmail.com tai tämän jutun kommenttilaatikkoon. 

JA VASTATKAA LUKIJAKYSELYYMME! 

Avaa kysely allaolevasta linkistä, vastaaminen vie vain muutaman minuutin!

 

Haluamme selvittää, mitä te lukijat Uudelta Mustalta haluatte ja mihin suuntaan sitä pitäisi teidän mielestänne kehittää. Haluamme myös tietää, miten suhtautuisitte mainoksiin Uudessa Mustassa. 

Kaikkien kyselyyn 7.12.2011 mennessä vastanneiden & yhteystietonsa meille lähettäneiden kesken arvomme kolme hajuvesitestissämme mukana ollutta putelia: Honorés des Presin Sexy Angelic, Provence&Naturen Eau végétale ja Laveran milk&honey.

ps. Uusi Musta ei todellakaan saa loppua, vai mitä?

Reader Comments (1)

Mielestäni on pitkälle teistä Uuden Mustan tekijöistä kiinni, mistä suunnasta haluatte etsiä vastauksia. Koska toivoitte ajatuksia jatkosta, esitän tässä omani. Käyn ensin läpi miksi mielestäni YLE tekee virheen kun hylkää teidät. Sen jälkeen esitän lyhyen ja hyvin suuripiirteisen käsitykseni siitä, mihin suuntaan Uutta Mustaa voisi kehittää jatkon turvaamiseksi.

YLE:n toiminta herättää minussa kummastusta. En tiedä mikä teidän ja YLE:n välillä klikkaa. Mutta olen varma, että YLE voisi hyötyä Uudesta mustasta jos vaan haluaisi. Tähän asti (näin hyvin kaukaa sivusta seuranneena), on vaikuttanut siltä, että olette tehneet merkittävää työtä kyseenalaistamalla ja tutkimalla. Lopputuloksena ympärillenne on muodostunut yhteisö, jota yhdistää haluaa tehdä maailmasta parempi paikka.
Riippumaton ruohonjuuritason journalismi on vienyt tuonut teidät tähän pisteeseen missä olette nyt.

Teidän vahvuutenne piilee osaamisessanne ja tuoreessa näkökulmassa. Teissä olisi potenttiaalia uuden sukupolven ”kuningaskuluttajaksi”. Monet tutkimukset osoittavat, että tulevat sukupolvet käyttävät yhä enemmän aikaa älypuhelinten ja tablettien parissa sekä haluavat elää ekologisemmin. Tämä sukupolvi hakee tietonsa mobiili yhteisöjen kautta. Eli tulevaisuus ei ole televisiossa vaan uudenlaisissa medioissa. Siksi Uusi Musta voisi olla tulevaisuuden mobiili brändi, the juttu, joka kertoo kuluttajaa kiinnostavia asioita uusia viestintäkanavia käyttäen. Nähdäkseni kaikki edellytykset tähän suuntaan on olemassa. On hyvin vaikea uskoa, että esim. originaali Kuningaskuluttaja voisi muuttua uuden sukupolven jutuksi. Siitä puuttuu energia, idea ja dynamiikka.

YLE:ltä puuttuu naisille suunnattu kanava, siksi mielestäni YLE tekee virheen vetäessään teiltä rahoituksen. Tosin edelleenkään en tiedä miksi näin tapahtuu. Onko olemassa jokin hyvä syy? YLE:n kuitenkin olisi kannattanut katsoa asiaa siitä näkökulmasta, että Uusi Musta osaa puhutella toisenlaisia naiskuluttajia kuin esimerkiksi Liv – joka rehellisesti sanottuna ei ole minun makuuni. Ehkä se johtuu siitä, että olen mies.

Mutta miten turvata jatko? Mielestäni teillä on kaksi vaihtoehtoa. Ensinnäkin voitte hakeutua osaksi jotain suurempaa organisaatiota. Tällöin hyvänä puolena on resurssit. Uhkana puolestaan alkuperäisen voiman hukkaaminen vieraan organisaation strategian astuessa ohjaimiin.

Toinen vaihtoehto on monimutkaisempi mutta ehkä kiehtovampi. Siinä kokeilette omia siipiänne. Raa’sti kyse on, pystyttekö kehittämään tulorahoituksen jäsenmaksuilla ja mainoksilla? Tähän vaihtoehtoon kuuluu myös mm. yhteistyökumppanuuksien kehittäminen. Jos ajatellaan esimerkiksi S-ryhmää tai Keskoa, niin onhan heillä ”niksinikkarinsa”, mutta te voisitte luoda eettiselle kuluttamiselle ihan uuden ulottuvuuden heidänkin liiketoiminnassaan. Eräänlaisen nettijournalismin keinoin. Teillä on kuitenkin astetta enemmän ideaa ja näkemystä kuin monella isolla organisaatiolla. Jos paketti on hyvä, uskon ostajia olevan.

Kyse olisi siis liiketoiminnasta, joka tarjoaisi yhteisölleen sitä mitä tähänkin asti. Yhteistyökumppaneille tarjottaisiin erialaisia konsultointi ja projektipalveluita.

Koska aikaa on vähän, asettaa se aika kovat vaatimukset onnistumisella. Siksi hahmottelin mielessäni seuraavanlaisen ajatuksen:

1. Uusi musta irrotetaan omaksi osakeyhtiökseen.

2. Osakeyhtiö kokoaa sparrausryhmän, johon tulee 4-5 idearikasta ja aikaansaavaa ihmistä tuoden erilaista osaamista. Vankkaa liiketoiminta-osaamista pitäisi löytyä ainakin yhdeltä, mielummin kahdelta ryhmän jäsenistä. Lisäksi uusien viestintäteknologioiden asiantuntemus voisi olla hyödyksi yhdelle jäsenistä.

3. Sparrausryhmän ensimmäinen tehtävä olisi varmistaa rahoitus seuraavaksi 6 kk. Tämä sisältää erilaisten rahoitusvaihtoehtojen kartoituksen ja toteutuksen. Ensi vaiheessa tärkeää olisi selvittää, kuinka paljon olemassa oleva yhteisö olisi valmis maksamaan esim jäsenmaksua toiminnan jatkon turvaamiseksi. Rahoitusvaihtoehtoja miettiessä saattaisi olla hyötyä, jos Uusi musta olisi oma osakeyhtiönsä.

4. Sparrausryhmän toinen tehtävä olisi ideoida ja kehitttää 6 kk aikana Uudesta mustasta liiketoimintamalli, joka pärjää omillaan.

5. Sparrausryhmä päättää työnsä kun Uusi Musta pärjää omillaan.

Mutta kuten sanottua, te olette oman onnenne seppiä. Vain te tiedätte mitä haluatte ja mihin suuntaan haluatte työtänne viedä. Toivotan joka tapauksesa Onnea! Pidetään peukut pystyssä =)

ke 30.11.2011, 21:49 | Registered Commenterkimmo kamppari
Kommentointi vaatii sisäänkirjautumista
Voit kirjoittaa kommentin sisäänkirjautumisen jälkeen. Omien tunnusten luonti tapahtuu rekisteröitymällä.