KESKUSTELU

UUSIMMAT KOMMENTIT:

UUSIMMAT AVAUKSET:

LISÄÄ KESKUSTELUJA

HAKU
Tutustu blogeihin!

Ina Mikkola
Maailmassa on virhe!

 


Henna Lehtonen
Voita ja apiloita

 

 

Petja Partanen
Yläjyrsin käyntiin

 

 

Katri Junna

 AS. OY. Betonilähiö

 

 

Annika Kettunen

Yrttipurkki

UUSI MUSTA VINKKAA
UUSI MUSTA

Uusi Musta on tällä hetkellä määrittelemättömän pitkällä tauolla. Jutut ja aiheet kuitenkin elävät sekä Uuden Mustan keskustelualue toimii normaalisti. 

UUSIMMAT JUTUT

 

KEMIKAALICOCKTAIL
LIITY FACEBOOK-RYHMÄÄMME!
« Tapaus luomunenäliina | Main | Biodynaaminen viljely: kosmista voimaa vai luonnon monimuotoisuuden ylläpitoa? »
keskiviikko
maalis162011

Älä vastaa

Erehdyin vastaamaan tuntemattomaan numeroon. Ylienerginen miesääni aloitti tutunkuuloisella epistolalla: "No hei, onko Katja puhelimessa? Aivan mahtavaa! Kuule, mulla olisi sulle mahtava tarjous, joka ei edellytä ostamista. Aivan oikein, en myy mitään! Mä haluaisin laittaa sulle postiin hipsterit."

Vika on minussa. Kun tuntematon mies haluaa postittaa minulle alushousut, tulee tarve sulkea puhelin välittömästi. Kokosin itseni ja päätin ystävällisesti tiedustella, miten hyvin tämä tuttavallisesti käyttäytyvä henkilö todella tuntee kulutusideologiaani. Tenttasin miekkoselta housujen väriä ja värikäsittelyn kemikaaleja, materiaalia ja materiaalin mahdollista sertifiointia, valmistusmaata ja valmistajaa.

Kun faktapohjaista tietoa ei tuntunut löytyvän, nostin esiin muutamia Aasian vaatetehtaiden ongelmia. Keskustelu ei valitettavasti ottanut tulta. Myyjä tiuskaisi, että kalsarit ovat EU:n hyväksymät ja pohjoismaiset. Ennen kuin ehdin kysyä, mikä EU-tason viranomainen tarkistaa alushousuja (ja millä kriteereillä), sain luurin korvaan. Luulen, että minut kategorisoitiin sekakäyttäjäksi.

Jos aikasi ei riitä mukavaan jutusteluun, voit rajoittaa puhelinmyyntiä soittamalla Asiakkuusmarkkinointiliiton tarjoamaan Robinson-palvelunumeroon.

KUVA: Flickr / storebukkebruuse

Reader Comments (3)

Aivan loistavaa! tämä juttu toi paljon piristystä meitin päivään polkuintegraalien ja vauva-arjen ihmeellisessä maailmassa. :D

ke 16.03.2011, 17:14 | Registered CommenterIda

Minäkin sain puhelun kyseiseltä lafkalta. Yritän sanoa asioita, joita tarkoitan, ja sanoin jämäkästi pirtsakalle naishenkilölle langan toiseen päähän ensimmäisen ehdotuksen jälkeen "Ei kiitos, en halua mitään." Työntekijä-parka ei kai ollut uskoa korviaan, kun vastaus oli "Mitä!? Etkö tosiaan? Vaikka saisit ihan ilmaiseksi!" Ihan tosi, en halunnut mitään. Jouduin vakuuttelemaan vielä muutaman kerran etten tosiaankaan halua yhtään mitään edes ilmaiseksi. Ovatkohan puhelimitse myyntityötä tekevät ihmiset joka asiassa yhtä sitkeitä ja päättäväisiä? Päässevät sillä ominaisuudella vielä pitkälle missä tahansa.

ke 16.03.2011, 18:09 | Registered CommenterWave

Kommenttini hävisi johonkin. Siis, halusin sanoa, että Robinson estopalvelu maksaa ja on voimassa aina vain kolme vuotta kerrallaan.

Mitä tämän sijaan kannattaa tehdä:
Myyjän soittaessa kannattaa ihan reilusti sanoa, että haluaa tietonsa poistettavan kyseisen yrityksen asiakasrekisteristä. Heidän on poistettava tietosi rekisteristä ja tämä poisto on voimassa käytännössä ikuisesti. Suurin osa saamistasi puheluista tulee luultavimmin aina samoista yrityksistä, joten jo yhdellä kiellolla rajaat monia tulevia puheluja pois.

Väestörekisteri myös luovuttaa tietoja yrityksille, mikäli sitä ei erikseen kiellä ja tämänkin kiellon voi kätevästi tehdä netissä. Samalla voi kieltää myös mainospostiin tietojen antamisen.

Helppoja ja ilmaisia tapoja. Robinson-palvelukaan, kun ei lupaa rajata kaikkia puhelinmyyntejä pois..

pe 18.03.2011, 09:07 | Registered CommenterPeikko
Kommentointi vaatii sisäänkirjautumista
Voit kirjoittaa kommentin sisäänkirjautumisen jälkeen. Omien tunnusten luonti tapahtuu rekisteröitymällä.