KESKUSTELU

UUSIMMAT KOMMENTIT:

UUSIMMAT AVAUKSET:

LISÄÄ KESKUSTELUJA

HAKU
Tutustu blogeihin!

Ina Mikkola
Maailmassa on virhe!

 


Henna Lehtonen
Voita ja apiloita

 

 

Petja Partanen
Yläjyrsin käyntiin

 

 

Katri Junna

 AS. OY. Betonilähiö

 

 

Annika Kettunen

Yrttipurkki

UUSI MUSTA VINKKAA
UUSI MUSTA

Uusi Musta on tällä hetkellä määrittelemättömän pitkällä tauolla. Jutut ja aiheet kuitenkin elävät sekä Uuden Mustan keskustelualue toimii normaalisti. 

UUSIMMAT JUTUT

 

KEMIKAALICOCKTAIL
LIITY FACEBOOK-RYHMÄÄMME!
« Pakastealtaalla: valitse ravut fiksummin | Main | Minun ei tarvitse juoda cocista hankkiakseni puhdasta vettä Afrikkaan »
tiistai
helmi282012

Neuvola neuvoo juomaan aspartaamilimua, muttei yrttiteetä

 

Kaikista neuvolan ravitsemusohjeista käsittämättömin on mielestäni se, että on ihan okei vetää isoja määriä aspartaamia Suomen elintarviketurvallisuusvirasto Eviran yksiselitteinen kanta on, että aspartaamin käyttö suositusten rajoissa on turvallista. Aspartaamin hyväksyttävä päivänsaanti (ADI) on 40 milligrammaa painokiloa kohden. Minun tämänhetkisellä painollani voisin siis juoda turvallisesti viitisen litraa light-limuja päivässä. Y-Ö-K.

Itse entisenä Pepsi Max -addiktina tiedän ihan kokemuksesta, että aspartaami ei tee ihmiselle hyvää. Se on erittäin addiktoivaa ja aiheutti ainakin minulle päänsärkyä, migreeniä, rytmihäiriöitä ja yleistä oksettavaa oloa. Onneksi pääsin siitä typeryydestä irti.

USA:n elintarvike- ja lääkeviraston sivuvaikutusrekisterissä aspartaamille listataan 6 000 haittavaikutusta. Äidin nauttima aspartaami hedelmöityksen ja raskauden aikana voi aiheuttaa lapselle syntymävaurioita, esim. henkistä jälkeenjääneisyyttä. Aspartaami hajoaa elimistössä aspargiinihapoksifenylalaniiniksi ja metanoliksi. Ne kertyvät raskauden aikana istukkaan ja siirtyvät siitä sikiöön. Lisäksi aspartaamin hajoamistuote formaldehydi on myös geneettisiä vaurioita aiheuttava korkean luokan myrkky. Lue lisää täältä. Ja täältä.

Tietämys superfoodien, yrttien ja luonnontuotteiden soveliaisuudesta raskaana olevalle on neuvolassa nolla. Vastaus kaikkeen sellaiseen on, että ei kannata syödä, koska niitä asioita ei ole tutkittu tarpeeksi. Käytännön kokemus ei ilmeisesti merkitse mitään? Harmi, ettei alkuperäiskansoilla tai luonnonlääketietilijöillä ole ollut lääke- ja elintarviketeollisuuden rahoja käytössään, että tällaisia tutkimuksia olisi vuosisatojen saatossa voitu tehdä.

Einekset ja valmisruoat, valkoinen vehnä, valkoinen sokeri ja aspartaami ovat kyllä odottavalle äidille neuvolan mielestä ihan okei sapuskaa. Minä pysyn kaukana niistä, sekä itseni, että lapseni tähden.

---

Mitä mieltä SINÄ olet neuvolan ravitsemussuosituksista makeutusaineiden ja luonnontuotteiden suhteen ja kuinka tarkkaan noudatat niitä? Kerro kokemuksesi keskustelupalstalla!

---

Lue lisää: Stevia korvaa pian aspartaamin?

Reader Comments (2)

Kävin piruuttani itsekin lukemassa viralliset ravitsemusohjeet raskauden ajalle ja kyllä huvitti... Juurikin tämä, että yrttien ja muiden luonnollisten aineiden kohdalla suositellaan niiden välttämistä sen vuoksi, ettei niitä ole tutkittu riittävästi, mutta sitten kaiken maailman keinotekoisia aineita ei kuitenkaan kehoteta välttämään, vaikka niistä ei ole tasan varmasti ole riittävästi tutkimustietoa, koska aineita ei ole edes ollut olemassa parikymmentä vuotta sitten!

Ihan älytöntä! Johan nyt järkikin sanoo, että jos käyt poimimassa omasta ryytimaasta basilikaa ja minttua ja kuivaat niistä teesekoituksen, on se terveellisempää kuin mikä tahansa kaupasta ostettu mehu... Sikäli mikäli tietysti, että olet noudattanut hyvää hygieniaa, mikä varmaan noin raskaana ollessa on aika lailla itsestään selvyys... No, en nyt ryhdy raivoamaan tästä enempää, koska räkäinen pääni hidastaa liikaa loogista ajattelukykyäni...

ti 28.02.2012, 14:51 | Registered Commenterelina häkkinen

\"Tietämys superfoodien, yrttien ja luonnontuotteiden soveliaisuudesta raskaana olevalle on neuvolassa nolla. Vastaus kaikkeen sellaiseen on, että ei kannata syödä, koska niitä asioita ei ole tutkittu tarpeeksi. Käytännön kokemus ei ilmeisesti merkitse mitään?\"

Ei, käytännön kokemus ei merkitse mitään. Vai siis tarkoitatko, että neuvolan pitäisi ohjeistaa raskaana olevia naisia syömään aineita, joiden vaikutuksista ei tosiaan ole mitään todisteita, suuntaan tai toiseen, koska joku vauhko vihereläjä veti niitä kourallisen ja lumevaikutuksen ja maailmanpelastamisen tuottaman endorfiinimyrskyn vallassa VARMISTUI niiden parhaudesta? Ja ihan BTW, alkuperäiskansojen tiedetään muun muassa vedelleen runsain määrin erilaisia myrkkysieniä ja sitten sienipäissään nähneen hienoja näkyjä. Siitäkin huolimatta jättäisin kyseiset myrkkysienet pois raskaana olevien naisten ravintosuosituksista.

Mieti nyt, herran jestas, millanen haloo siitäkin nousisi, jos neuvolassa neuvottaisiin vetämään ties mitä ja perusteltaisiin se jollain alkuperäiskansojen poppamiesten tietämyksellä satojen vuosien takaa. Käytännön kokemukset eivät kelpaa todistusaineistoksi mm. itsekin mainitsemasi aspartaamipäänsäryn takia. Toteat vain yksikantaan, että \"Se on erittäin addiktoivaa ja aiheutti ainakin minulle päänsärkyä, migreeniä, rytmihäiriöitä ja yleistä oksettavaa oloa. Onneksi pääsin siitä typeryydestä irti.\" Mistä sinä tiedät, mikä tässä on syy ja mikä on seuraus? Pystytkö osoittamaan aukottomasti, että nuo oireet johtuivat aspartaamista? Aivan niin, et.

ti 28.02.2012, 19:15 | Registered CommenterRouVix
Kommentointi vaatii sisäänkirjautumista
Voit kirjoittaa kommentin sisäänkirjautumisen jälkeen. Omien tunnusten luonti tapahtuu rekisteröitymällä.