KESKUSTELU

UUSIMMAT KOMMENTIT:

UUSIMMAT AVAUKSET:

LISÄÄ KESKUSTELUJA

HAKU
Tutustu blogeihin!

Ina Mikkola
Maailmassa on virhe!

 


Henna Lehtonen
Voita ja apiloita

 

 

Petja Partanen
Yläjyrsin käyntiin

 

 

Katri Junna

 AS. OY. Betonilähiö

 

 

Annika Kettunen

Yrttipurkki

UUSI MUSTA VINKKAA
UUSI MUSTA

Uusi Musta on tällä hetkellä määrittelemättömän pitkällä tauolla. Jutut ja aiheet kuitenkin elävät sekä Uuden Mustan keskustelualue toimii normaalisti. 

UUSIMMAT JUTUT

 

KEMIKAALICOCKTAIL
LIITY FACEBOOK-RYHMÄÄMME!
« Avokadoa ja jugurttia leivonnaisiin voin tilalle | Main | WWF: Älä osta Itämeren villiä lohta »
keskiviikko
helmi292012

Kaupungin "ruokametsässä" kasvaa hedelmiä kaikkien poimittavaksi

Kuvittele kaupungin puistoalue, jossa kasvaa hedelmäpuita, marjapensaita, yrttejä ja pähkinäpuita. Kaikki vapaasti jokaisen kävijän käytössä. Seattlessa tätä ei kohta tarvitse vain kuvitella, sillä kaupunki aikoo rakentaa asukkailleen ruokametsän!

apple tree

Seitsemän eekkerin ruokametsä rakennetaan permakulttuurin periaatteiden mukaisesti eli luontoa kunnioittaen. Metsä jäljittelee villin metsän ekosysteemiä. Se on monivuotinen ja itseään ylläpitävä eikä vaadi suurta huoltoa.

Ruokametsän tavoitteena on koota ihmiset yhteen kasvattamaan omaa ruokaansa ja kunnostaa samalla paikallista ekosysteemiä.

Yhteinen kaupunkipuutarha kelpaisi ainakin minulle paremmin kuin hyvin. Poimisin omenani ja mustikkani oikein mielelläni puusta ja puskasta kaupan hevi-osaston ja pakastealtaan sijaan. Kukahan toisi idean Suomeen?

Aiemmin Uudessa Mustassa:

Lue lisää:

Reader Comments (1)

Kotimme lähellä olevan puiston vieressä on lasten leikkipuisto ja sen alueen reunalle on pensasaidaksi istutettu punaista viinimarjaa, on kiva ohikulkiessaan napata pari marjaa suuhun! Loppujen lopuksi pensaat tyhjenevät aina syksyksi, monelle taitaa marjat maistua.
Mikä estäisi käyttämästä marjapensaita ja -puita enemmänkin puistojen koristeina niiden ainaisten angervojen sijaan... Kaupunginpuutarhurihan se päättää mitä kasveja kaupungin viheralueille istutetaan! Ei muuta kuin viestiä oman kaupungin- tai kunnanpuutarhurilla ja vihjettä antamaan!

to 01.03.2012, 10:49 | Registered CommenterLeenaN
Kommentointi vaatii sisäänkirjautumista
Voit kirjoittaa kommentin sisäänkirjautumisen jälkeen. Omien tunnusten luonti tapahtuu rekisteröitymällä.