KESKUSTELU

UUSIMMAT KOMMENTIT:

UUSIMMAT AVAUKSET:

LISÄÄ KESKUSTELUJA

HAKU
Tutustu blogeihin!

Ina Mikkola
Maailmassa on virhe!

 


Henna Lehtonen
Voita ja apiloita

 

 

Petja Partanen
Yläjyrsin käyntiin

 

 

Katri Junna

 AS. OY. Betonilähiö

 

 

Annika Kettunen

Yrttipurkki

UUSI MUSTA VINKKAA
UUSI MUSTA

Uusi Musta on tällä hetkellä määrittelemättömän pitkällä tauolla. Jutut ja aiheet kuitenkin elävät sekä Uuden Mustan keskustelualue toimii normaalisti. 

UUSIMMAT JUTUT

 

KEMIKAALICOCKTAIL
LIITY FACEBOOK-RYHMÄÄMME!
« Tulevaisuudessa ehkäisyn hoitavat miehet | Main | Korvaa muna! »
perjantai
maalis302012

Vaihtelua aamiaispöytään 

Lähteekö päiväsi käyntiin suomalaiseen tapaan kaurapuurolla ja ruisleivällä? Samaa aamupalaa tulee helposti syötyä päivästä toiseen, kyllästymiseen saakka. Jos arkena aika ei riitä kuin myslin ja maidon kulhoon kaatamiseen, juhlista edes viikonloppua erilaisella aamupalalla.

Kuva: Flickr/Sugarcrafter1. Bagelit

Bagelit ovat amerikkalaisten aamiaissuosikkeja. Tee Suomi-versio ja leivo perinteisten sämpylöiden sijaan vesirinkeleitä. Täytä rinkelit vihanneksilla, kuten salaateilla ja kurkulla. Kaikkia rinkeleitä ei tarvitse ahmia kerralla: ne maistuvat erityisen hyvältä myös myöhemmin paahdettuna. Voitele rapea rinkeli voilla tai marmeladilla - sopii erityisesti sunnuntaiaamuun lehden kera.

Kuva: Flickr/the_magenta2. Makea munakas

Munakas on monelle tuttu näky aamupalapöydässä. Se nautitaan kuitenkin useimmiten suolaisena versiona. Kokeilepa vaihteeksi makeaa munakasta! Tee munakas muuten normaaliin tapaan, mutta vaihda täytteet. Valmista omppuomeletti lisäämällä munakasmassaan kanelia ja raastettua omenaa. Tai mausta massa hunajalla ja vaniljalla ja levitä paistetun munakkaan päälle vadelmia ja kookoshiutaleita.

Simple buckwheat porridge with Hunza golden raisins

3. Tuorepuuro

Jos puuro ei meinaa muuten maistua, kokeile siitä kylmää versiota - saatat ihastua. Tuorepuuro syntyy kätevästi keittämättä. Parhaan lopputuloksen saat, kun muistat laittaa sen tekeytymään jo illalla. Sekoita leseet/hiutaleet maitoon tai jogurttiin ja laita seos yöksi jääkaappiin. Aamulla vain heität mieleisesi lisukkeet, kuten marjat, puuron sekaan. Kokeile mansikalla tai mustikalla maustettua tai tattarista valmistettua versiota.

Kuva: Flickr/Melody Fury4. Pannukakut

Voisikon päivän paremmin aloittaa, kuin herkuttelemalla vastapaistetuilla pannukakuilla? Tee pannukakut amerikkalaiseen tyyliin tai proteiinipitoisempina rahkalettuina. Perinteiset lätyt maistuvat myös! Vähän terveellisempää tahtoessasi vaihda vehnäjauhot ohraan tai spelttiin. Tarjoile pannukakut marjojen tai banaaniviipaleiden kera.

Kuva: Flickr/Marti_Martina5. Uunipuuro

Laita ohra- tai riisipuuro yöksi uuniin ja herää ihanaan tuoksuun. Pitkään haudutetun puuron lempeä maku on vertaansa vailla. Puuro on täyttävää ja sopii erityisesti aamuihin, jolloin tarvitset paljon energiaa ennen lounasaikaa.

Aiemmin Uudessa Mustassa:

Reader Comments (2)

Vegaanikokeilu taisi sitten jäädä aika lyhyeksi?

su 01.04.2012, 22:31 | Registered CommenterAnna Nyymi

Moi Anna,
Senni on edelleen vegaani, mutta kirjoitti jutun meidän muidenkin iloksi. Vastaan Sennin puolesta, koska hän ei ainakaan tällä hetkellä enää kirjoita Uuteen Mustaan.

- Terhi

ma 02.04.2012, 08:56 | Registered CommenterUusi Musta
Kommentointi vaatii sisäänkirjautumista
Voit kirjoittaa kommentin sisäänkirjautumisen jälkeen. Omien tunnusten luonti tapahtuu rekisteröitymällä.