KESKUSTELU

UUSIMMAT KOMMENTIT:

UUSIMMAT AVAUKSET:

LISÄÄ KESKUSTELUJA

HAKU
Tutustu blogeihin!

Ina Mikkola
Maailmassa on virhe!

 


Henna Lehtonen
Voita ja apiloita

 

 

Petja Partanen
Yläjyrsin käyntiin

 

 

Katri Junna

 AS. OY. Betonilähiö

 

 

Annika Kettunen

Yrttipurkki

UUSI MUSTA VINKKAA
UUSI MUSTA

Uusi Musta on tällä hetkellä määrittelemättömän pitkällä tauolla. Jutut ja aiheet kuitenkin elävät sekä Uuden Mustan keskustelualue toimii normaalisti. 

UUSIMMAT JUTUT

 

KEMIKAALICOCKTAIL
LIITY FACEBOOK-RYHMÄÄMME!
« Kuluttaja-asiamies: Huuhtohylsyn mainonta oli sopimatonta | Main | UM-jengi hakee vahvistusta: tule meille yhteyspäälliköksi! »
keskiviikko
huhti182012

Huuhtohylsyn haastaja: suomalainen hylsytön wc-paperi

Huuhdeltava vessapaperin hylsy - erityisesti sen markkinointi - on saanut tyrmäyksen sekä kuluttajilta että kuluttaja-asiamieheltä. Vaikka hylsy maatuukin nopeasti, vastuuton markkinointi ärsyttää. Ehkä näiden välillä ei tarvitse valitakaan, sillä saimme lukijaltamme vinkin: Suomesta saa hylsyttömiäkin wc-paperirullia, ja kaiken lisäksi ne ovat kotimaisia

Vasemmalla suomalainen hylsytön Ballbig, oikealla tavallinen Soft Embo.

Sitä paitsi, miksi ostaa ulkomaista, kun kotimaistakin on tarjolla, eikä mitä tahansa: ainakin BallBig väittää nettisivuillaan paperinsa tulleen valituksi Suomen ympäristöystävällisimmäksi paperiksi vuonna 2004.

Mutta mistä tätä paperia oikein saa? Soitan myyntijohtaja Tauno Heikkilälle Keuruulle, Keski-Suomeen.

Kuulemma Prismoista saa, pääkaupunkiseudulla vain isoimmista. 

- Mutta jos annat palautetta palvelutiskillä, sitä on saatavissa kaikkiin Prismoihin, Heikkilä vakuuttaa. 

Käyn Itäkeskuksen Prismassa varta vasten ja siellähän se kököttää hyllyssä. Heikkilän mukaan paperi on myös edullisinta. Heti sitä ei huomaa, sillä yksi rulla on kalliimpi (noin 70 snt) kuin vaikka Soft Embo (noin 30 snt). Mutta kun arkkeja näyttää olevan yli puolet (400) tavispaperiin verrattuna (150-200), Ballbig osoittautuu arkkihinnaltaan suunnilleen yhtä edulliseksi.

Ballbigin paperi on kuitenkin melko ohutta, joten todellista edullisuutta on vaikea arvioida. Suomalainen paperi on silti kannatettava ajatus.

Miten rulla sitten pysyy muodossaan? Jollain tavalla sisus on kovetettu, ja se pyörii telineessä kuin mikä tahansa rulla. Materiaali sellua - mitä kaikkea siinä sitten onkaan, ja onko se ihan samaa kuin muissa papereissa, on toinen tarina. Niin kuin sekin, että paperiongelma on niin ensimmäisen maailman ongelma kuin vain voi - muualla käytetään tässä tilanteessa vain vettä - jos sitä sattuu olemaan.

Tätä ostaisin mielelläni, jos muuten kävisin Prismassa.

 

Lue myös: Kuluttaja-asiamies: Huuhtohylsyn mainonta oli sopimatonta

Aiemmin Uudessa Mustassa: 

Reader Comments (2)

Mietinkin silloin kun tuota sulavaa hylsyä alettiin mainostaa, että miksei vaan samantien käytettäisi hylsyttömiä?! Niitä kun on aina ollut esim. kauppakeskusten vessojen wc-paperisäilöissä.

ke 18.04.2012, 09:31 | Registered CommenterNata

Julkisten vessojen paperille on hylsyttömyyden lisäksi tyypillistä myös se, että ne ovat ns. teollisuuslaatua, eli pintalaadultaan vain vähän karheampaa kuin 120-luokituksen hiekkapaperi. Sama ongelma vaivaa monesti noita edullisia papereita marketeissakin.Toivon mukaan BallBigin pakaratuntuma on parempi.

Sitä ihmettelen sangen suunnattomasti, mistä ihmeestä on tullut nimi BallBig? Sivuilla mainostetaan suomalaista paperia, jota toimitetaan kaikkialle Suomeen, mutta suomalaista nimeä sille ei ole onnistuttu kehittämään.

ke 18.04.2012, 16:20 | Registered CommenterSami Sundell
Kommentointi vaatii sisäänkirjautumista
Voit kirjoittaa kommentin sisäänkirjautumisen jälkeen. Omien tunnusten luonti tapahtuu rekisteröitymällä.