KESKUSTELU

UUSIMMAT KOMMENTIT:

UUSIMMAT AVAUKSET:

LISÄÄ KESKUSTELUJA

HAKU
Tutustu blogeihin!

Ina Mikkola
Maailmassa on virhe!

 


Henna Lehtonen
Voita ja apiloita

 

 

Petja Partanen
Yläjyrsin käyntiin

 

 

Katri Junna

 AS. OY. Betonilähiö

 

 

Annika Kettunen

Yrttipurkki

UUSI MUSTA VINKKAA
UUSI MUSTA

Uusi Musta on tällä hetkellä määrittelemättömän pitkällä tauolla. Jutut ja aiheet kuitenkin elävät sekä Uuden Mustan keskustelualue toimii normaalisti. 

UUSIMMAT JUTUT

 

KEMIKAALICOCKTAIL
LIITY FACEBOOK-RYHMÄÄMME!
« Maailmassa on virhe! Bloggaaja Ina huutaa | Main | Blogiesittelyssä Petjan Yläjyrsin käyntiin »
keskiviikko
huhti042012

Yhdet länsimaalaiset kasvot, kiitos!

Tulin juuri opintomatkalta Soulista, Etelä-Koreasta. Ihastuin kaupunkiin. Erityisesti ihmisten tyylikkyys säväytti: naiset olivat ryhdikkään upeita ja miehet hyvällä tavalla sliipattuja. Hyvännäköisyyden tavoittelu tosin näkyi myös muulla tavalla. Törmäsin kaupungilla useamman kerran ihmisiin, jotka kirjaimellisesti tulivat suoraan kauneusleikkauksesta, kasvot teipattuna, tussin jäljet vielä naamassa. Kauneuskirurgiabisnes on isoa Etelä-Koreassa. 

Globalisaation synkkä puoli näkyi myös katupylväissä ja metrotunneleissa mainoksina, joissa on kahdet silmäparit. Toisessa kauniit alkuperäiset aasialaiset silmät ja toisessa samat silmät hiukan isompina.

Kuva: Agabond

Silmien laajennusleikkaukset ovat yksi Korean suosituimmista kauneusleikkauksista. Vanhemmat leikkauttavat jopa vauvojen silmäluomia ja jo 12-vuotias osaa toivoa toimenpidettä. Jotkut korealaiset äidit leikkauttavat myös lapsensa kielen alla olevan jänteen sellaiseksi, että sillä on helpoimpi lausua englantia. 

Aikuisilla fiksataan lisäksi usein myös nenää ja korjataan kasvojen muotoa. 

Ei mikään tabu

Kauneuskirurgia on Soulissa niin yleistä, ettei operaation jälkiä tarvitse sukia maton alle, kuten meillä Suomessa. 

Trendivaatekaupassa tuli vastaan kahden naisen ja yhden miehen shoppailuseurue, jotka olivat yhteisen naamanpäivitysreissun jäljiltä, päivittämässä vaatekaappia. Kaikilla kolmella oli jonkinlainen ritilä suojamassa nenää, silmät mustana ja tiukka harsoside turvonneiden kasvojen ympärillä. Olin järkyttynyt. 

Suomessa kauneusleikkauksessa käynyt ei perinteisesti halua kertoa, että omaa hyvännäköisyyttä on avitettu muullakin kuin raakaruoalla ja lenkkipolulla. 

Yleisesti ajatellaan, että piilottelu on pahasta ja rehellisyys maan periin. Tässä tapauksessa en kuitenkaan suosisi avoimuutta, koska mitä normaalimmaksi kiristely ja napsiminen tulevat, sitä enemmän leikkauksiin mennään. Tässä skenaariossa kaunis vanheneminen ja yksilölliset piirteet ovat katoavaa kansanperinnettä.

Kuva: Flickr/soundlessfall

Minkälaisessa tilanteessa sinä menisit kauneusleikkaukseen? Kerro keskustelupalstalla!

Aiemmin Uudessa MustassaTäydelliset tissit - luomuna vai silareina?

 

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.
Kommentointi vaatii sisäänkirjautumista
Voit kirjoittaa kommentin sisäänkirjautumisen jälkeen. Omien tunnusten luonti tapahtuu rekisteröitymällä.