KESKUSTELU

UUSIMMAT KOMMENTIT:

UUSIMMAT AVAUKSET:

LISÄÄ KESKUSTELUJA

HAKU
Tutustu blogeihin!

Ina Mikkola
Maailmassa on virhe!

 


Henna Lehtonen
Voita ja apiloita

 

 

Petja Partanen
Yläjyrsin käyntiin

 

 

Katri Junna

 AS. OY. Betonilähiö

 

 

Annika Kettunen

Yrttipurkki

UUSI MUSTA

Uusi Musta on tällä hetkellä määrittelemättömän pitkällä tauolla. Jutut ja aiheet kuitenkin elävät sekä Uuden Mustan keskustelualue toimii normaalisti. 

UUSIMMAT JUTUT

 

KEMIKAALICOCKTAIL

Kauneus > Luomu kynsilakat

Pelästyin kynsilakkojen myrkyistä ja tilasin heti itselleni kesälakaksi Benecosin Vintage red-värisen lakan. Voin suositella muillekin. (hintakin on ihan ok) Minulla on sellaiset kynnet, että näissä ei mikään kynsilakka pysy päivää kauemmin ja epäilin että luomukynsilakka ei varmaan kestä senkään vertaa. Mutta olen tehnyt niin, että lakkaan yhden kerroksen ekana päivänä ja toisena päivänä kun lakka on hiukan lohkeillut, niin lakkaan toisen kerroksen, koska tässä lakassa pigmentti on erittäin hyvä, eli kynsi näyttää edelleen ihan siistiltä :)

Normaaleja lakkoja käyttäessäni olen huomannut, että kynteni kuivuvat todella paljon ja alkavat päältä "lohkeilla" eli näyttävät ihan hirveiltä ilman lakkaa. Sen vuoksi en ole ollut kovin ahkera lakan käyttäjä, koska on ärsyttänyt se, että jos kerran lakkaa, niin sitten jos ei olekaan aikaa lakata uudelleen, niin kynnet näyttävät todella kaameilta, kun pinta on ihan rosoinen. Mutta ilokseni voin todeta, että benecosin lakalla ei ole tätä kuivattavaa vaikutusta, jeee! ja olen kokeillut sekä niin, että nypin lohkeilleet lakat pois ja toisella kerralla olen käyttänyt Oriflamen hellävaraista geelimäistä kynsilakan poistoainetta. (INCI:stä ei hajuakaan).

Onko jollain muulla kokemuksia muista luomulakoista? Suosituksia?

ti 17.05.2011, 13:22 | Registered CommenterAnnika

Epäilenpä että mitään luomulakkaa ei olekaan, en ole itse ainakaan törmännyt enkä Laveran koulutuksessakaan saanut kysyessäni mitään tuotetta.

Lumenella (muistaakseni) on kynsilakka jossa ei ole formaldehydiä eli ehkäpä sen lähemmäs luomulakkaa ei pääse...
=)

to 09.06.2011, 12:12 | Unregistered Commenterkarita hoo

On varmaan vähemmän myrkyllisiä lakkoja ja enemmän myrkyllisiä lakkoja, mutta pelkään pahoin, että täysin "luonnollisen" lakan haikailu on vähän samaa, kuin jos haluaisi löytää luomutärpätin... Body Shopilla on lakkoja, joiden luulisi olevan vähän vähemmän myrkyllisiä kuin perussarjojen lakat, samoin muistaakseni jollain Ekolossa myytävistä merkeistä on myös lakkoja (mutta saatan muistaa väärin).

Varmaan ainoa myrkytön ja "luomu"metodi kynsien värjäämiseksi on intialaisten ja somalialaisten naisten harrastama hennalla värjäily. Ehkä indigollakin ja muilla hiusten värjäämiseen käytetyillä yrteillä voi värjätä kynsiä, mutta silloin toki tulos on pysyvä.

Toisaalta aika vaikea uskoa, että kynnen pinnan läpi voisi pahemmin imeytyä mitään aineita verenkiertoon, pintakerroshan on kuollutta ihosolukkoa. Tyhjiksi käytetyt lakka- ja kynsilakanpoistoainepullot sekä lakanpoistoainetta sisältävät vanutupot, joilla kynsilakka on poistettu varmaan ovat jonkin sortin ympäristöongelma, mutta kokonaisuuden kannalta sen verran marginaalinen, että oman elämän ympäristöremontissa varmaan on syytä ensin kantaa enemmän huolta muista, isommista kysymyksistä.

ti 14.06.2011, 10:17 | Registered CommenterSonjis

Couleur Caramelilla on ainakin jotain vähän myrkyttömämpiä lakkoja, joita ei testata eläinkokein. Santella myös kynsilakkoja, mutta oma kokemukseni Santen lakoista on huono, lohkeilevat heti.

Minä huomasin ennen, että kynsilakanpoistoaine teki aina "kynnet" (eli todennäköisesti kynsien alla olevan ihon ?) kipeiksi. Santen kynsilakanpoistoaineella näin ei ole käynyt, tosin aineella saa kyllä hinkata ja hinkata, että saa kulahtaneen lakan pois.

ti 14.06.2011, 18:08 | Unregistered CommenterAinu

Tässä pieni selvitys luonnonkosmetiikkakynsilakoista , mutta aivan kuten Sonjis sanoo, kyseessä taitaa olla mahdoton yhtälö.
-Hertta

ti 28.06.2011, 13:46 | Registered CommenterUusi Musta

Vähämyrkkyisiä kynsilakkoja ei tee pelkästään luonnonmukaisina pidetyt firmat. Trendinä tuntuu olevan, että kynsilakoista karsitaan pahimmat myrkyt maailmalla. Esim. Chanel, O.P.I., Zoya ja Revlon ja monet, monet muut merkit välttävät niitä aineita, mitä ihmiset monesti yrittävät lakoissa välttää. Olisi liian iso bisnesrako jättää käyttämättä, varsinkin O.P.I.:lle, joka on maailman johtava kynsilakkafirma.

ti 28.06.2011, 23:06 | Unregistered CommenterAino

Muuten, kynsien lohkeiluun auttaa öljy, esim tavallinen oliiviöljy. Antaa imeä niin paljon kuin kynnet jaksavat ja sitten pyyhkii ylijäämän kunnolla pois ennen lakkaamista.

Vähämyrkkyisissä kynsilakoissa on tosi kestäviäkin, varsinkin jos laittaa pohjalakan ja päällyslakan. OPI on aina hyvä ja Zoya on tunnetusti kestävä ja edullinen. Nyt on OPI kynsissä toista viikkoa ja vain parissa sormessa on lohkeillut hiukan.

ti 28.06.2011, 23:10 | Unregistered CommenterAino

Keekillä on biohajoavia lakkoja. Kai niitä voi sanoa luomuksi.

su 29.04.2012, 08:44 | Unregistered CommenterKirsikka

Couleur Caramelin lakoista olen itsekin tykännyt. Myös Lumenen lakoissa on hypoallergeenisiä ja ok laatu. Seuraavaksi testaan Kuren lakat, jotka ilmeisesti ovat luomuimpia mahdollisia, ainakin Greenlipsin verkkokaupasta saa.

la 09.06.2012, 22:52 | Unregistered CommenterLintunen

Olen tykännyt Santen lakastani ja myös Kuresta. Kuressa on plussaa kiva värivalikoima.

Santen kynsilakanpoistoaineesta huomasin, että ennen mitään hinkkausta kannattaa laittaa poistoaineella kostutettu pumpulituppo kynsien päälle ja antaa vaikuttaa jonkin aikaa. Osa väristä tarttuu tuppoon ja sen jälkeen loput lähtee jo helpommin pyyhkimällä.

ma 11.06.2012, 18:14 | Registered CommenterPipsa

"Toisaalta aika vaikea uskoa, että kynnen pinnan läpi voisi pahemmin imeytyä mitään aineita verenkiertoon, pintakerroshan on kuollutta ihosolukkoa. "-Sonjis

Kynsilakoista voi saada allergisen reaktion. Ne nimenomaan pitkäaikaisessa käytössä aiheuttavat allergiaa, jota on aika hankala huomata allergiasta. Tietysti reaktio voi näkyä nopeasti, jos on jo jotakin kautta allergisoitunut jollekin ainesosalle. Eli se allerginen reaktio ei näy paksussa käden tai jalan ihossa, vaan esimerkiksi silmäluomet tai kasvot voivat turvotella! Esimerkiksi kynsilakkojen hartsit voivat tehdä tätä (epoksihartsi jne). Eli kynsistä tosiaan ne aineet lähtevät verenkiertoon ja sieltä eteenpäin liikkeelle. Tämä on ihan kunnallisella allergialääkäriltä saatua tietoa, kun satun itse olemaan joillekin ainesosille allerginen.

ti 15.10.2013, 14:07 | Unregistered CommenterInari