KESKUSTELU

UUSIMMAT KOMMENTIT:

UUSIMMAT AVAUKSET:

LISÄÄ KESKUSTELUJA

HAKU
Tutustu blogeihin!

Ina Mikkola
Maailmassa on virhe!

 


Henna Lehtonen
Voita ja apiloita

 

 

Petja Partanen
Yläjyrsin käyntiin

 

 

Katri Junna

 AS. OY. Betonilähiö

 

 

Annika Kettunen

Yrttipurkki

UUSI MUSTA

Uusi Musta on tällä hetkellä määrittelemättömän pitkällä tauolla. Jutut ja aiheet kuitenkin elävät sekä Uuden Mustan keskustelualue toimii normaalisti. 

UUSIMMAT JUTUT

 

KEMIKAALICOCKTAIL

Testit > Testiryhmä 10: ekorasvaa nassuun

Helmi-maaliskuussa testaamme luonnonkosmetiikkamerkkien kasvovoiteita! Mukana ovat Elysambren, Dr. Hauschkan, Madaran, Earth Linen ja Jeanbio Oliven sertifioidut kasvovoiteet.

Testaajinamme toimivat:
hille: normaali iho, vegaaniruokavalio
laurakk: sekaiho
Matleena: kuiva iho
Nepa: pintakuiva iho
Kaisa: atooppinen iho

Ja tuttuun tapaan myös kaikki muut ovat erittäin tervetulleita keskustelemaan kanssamme kasvovoidekokemuksistaan. Testi alkaa N-Y-T nyt ja päättyy viikolla 12.

ma 14.02.2011, 15:02 | Registered CommenterHertta Päivärinta

Hei kaikki testaajat! Onko tuotteet tulleet perille? Entä minkä voiteen valitsitte ensimäiselle testiviikolle?

ma 14.02.2011, 15:04 | Registered CommenterHertta Päivärinta

Paketti ei vielä tänne asti ole ehtinyt, vaikka sitä innolla odotetaan!

Tämän hetkisen pakkastilanteen vuoksi voisin aloittaa testaamisen jämäkimmän tuntuisesta rasvasta. Vai testataanko rasvat samassa järjestyksessä, mitä ootte muut mieltä?

ma 14.02.2011, 18:24 | Registered Commenternepa

Tänään tuli perille, ihan pakko oli lähteä vielä kävelemään pakkaseen ja käydä hakemassa ne postista :).

Mä myös mietin, että ilmeisesti saa itse päättää missä järjestyksessä käyttää, mutta aloitan myös varmaan tuhdimmasta rasvasta, sen verran pakkasen kuivattama on ihoni.

Oliko tuo kasvovesi sitten tarkoitettu käytettäväksi koko viiden viikon ajan ? Kun siis 5 viikkoa testiaikaa, 6 purnukkaa...

Purnukat on tutkittu, ei vielä availtu. Ajattelin, että en tuoksuttele voiteita etukäteen, avaan aina vaan sen tuotteen, jonka "viikkovuoro" on. Ehkä näin saa tehtyä vertailunkin paremmin.

ma 14.02.2011, 23:04 | Unregistered CommenterMatleena

Hienoa, että paketti saapui! Varmasti muillekin tulee tänään tai huomenna.

Kasvovesi on tarkoitettu käytettäväksi yöllä Hauschkan värivoiteen (päivävoide) ohella. Dr. Hauschkan kauneudenhoitofilosofiaan ei kuulu laittaa öisin voidetta ollenkaan. Siitä enemmän kasvovoidejutussa, jonka julkaisemme viimeistään torstaina.

Saatte toki itse päättää testijärjestyksen. Mikäli haluatte testailla samassa järjestyksessä kaikki, sopikaa toki niin. Itse veikkaisin, että Elysambren voide olisi kaikkein tujuinta. Ainakin itselläni se on toiminut tosi hyvin pakkasilla.

ti 15.02.2011, 13:58 | Unregistered CommenterHertta

Minä aloitin testaamisen Madaran syväkosteuttava ihosuojalla. Laitoin sitä jo illalla, sillä kasvoni suorastaan huusivat voidetta. Näillä pakkasilla kasvoni ovat todella hilseilevät ja kuivat, oikein kiristää kasvoja jos en jotain voidetta laita.

Minun kasvovoiteiden käyttö onkin aina ollut sellaista, että mikäli kasvot eivät ns. "pyydä" voidetta, en sitä laita. Annan ihon hoitaa välillä itse itseään ja vaan tarvittaessa rasvaan niitä. Pakkaskeleillä on ihan pakko rasvata. Meikin alle tietenkin aina voide.

Mutta tuohon itse tuotteeseen. Jännä tuoksu, tulee mieleen kesämökki ja ympärillä oleva luonto ! Imeytyy tosi hyvin ja on miellyttävä käyttää. Purnukka on kiva ja annostelu helppoa, ei vaaraa, että tulee liikaa otettua voidetta. Testailu jatkuu...

ti 15.02.2011, 14:57 | Registered CommenterMatleena

Kävin juuri kipaisemassa paketin postista ja hypistelen nyt purnukoita. Todellisen testauksen ajattelin aloittaa tänään iltapesun jälkeen.

Mitä te tuumitte, aloitetaanko kaikki testaus samasta tuotteesta? Se saattaisi olla keskustelun kannalta mehevintä.

Matleena olikin jo korkannut Madaran syväkosteuttajan joka varmaankin sopisi paukkupakkasiin. Pahvipakkauksessakin näyttäisi olevan jonkinmoinen tyylitelty hiutalekuvitus.

ti 15.02.2011, 16:32 | Registered Commenterhille

Tänne ei vielä paketti ole tullut, mutta haen kyllä Postista heti kun saapuu.

Mielestäni kaikki voisivat käyttää samaan aikaan samaa voidetta, helpompaa sitten itselläkin pysyä kärryillä ja vertailla. Eli Madarasta aloitetaan kunhan purnukat saapuvat!

Itselläni näin atoopikkona pakkasten vuoksi iho melko raisussa kunnossa, hilseilee, kirvelee ja arastaa. Olen tässä nyt tehohoitanut n. viikon ajan ja pyrinkin ekovoiteiden saavuttua käyttämään ainoastaan niitä. Jos iho kuitenkin sitä vaatii, saatan omia perusvoiteita esim. suihkun jälkeen laittaa. Katsotaan miten etenee ja mitä iho tykkää.

ti 15.02.2011, 18:11 | Registered CommenterKaisa

Ehdotelkaa jo ensi viikolle seuraavaa testattavaa tuotetta. Kivahan se olisi kun testattais kaikki samaa tuotetta samalla viikolla :). Tuo Madara on ainakin minun kasvoilleni ollut hyvä nyt pakkasilla. Mikäli ensi viikolla pakkaset jatkuu niin voisi testata tuota Hertan ehdottamaa Elysambren voidetta, kerran se "tuhtia" tavaraa on. Vai olisiko parempi kokeilla välissä jotain kevyempää, mitä olette mieltä ?

ti 15.02.2011, 23:06 | Registered CommenterMatleena

Paketti saapui tännekin ja ensimmäinen kerros Madaraa on iltapesun jälkeen kasvoilla. "Syväkosteuttava ihosuoja" tuntuisi näin ekan kerran jälkeen olevan vähän liian kevyttä kamaa mun pakkasen kuivattamille kasvoille, kuivimmat kohdat kasvoista jäivät hieman hilseilemään. Mutta en hätiköi, toinen kerros lyödään vasta kasvoille muutaman testipäivän jälkeen, jos edelleen tuntuu, että yksi ei riitä. Iho on kuitenkin muilta osin aika hyvin kosteutettu, sillä kasvoja ei kiristä ollenkaan.

Muuten tuotteesta sen verran, että Madaran ulkoasu on hyvin tyylikäs ja voidepullo nätti, ja kapea, pumpusta rasvan annosteleminen on näppärää. Kiinnostaa myös, miten kauan tuollainen pikkuputeli (ainakin verrattuna mun apteekin jättituubeihin, jotka kuluu aika nopeaa) kestää käytössä. Tuotteen tuoksun huomioin myös heti! Oli aika erikoinen, mutta tykkäsin siitä, vaikkei se kovin raikas ollutkaan. Miedosta hajusta ehdottomasti plussaa, muutama tuleva testaustuote tuoksui aika voimakkaasti avaamattomistakin paketeista läpi!

ti 15.02.2011, 23:43 | Registered Commenternepa

Joo, mielenkiinnolla minäkin odotan, että kuinka riittoisaa on tuo Maderan voide. Mielestäni tuota ei kuitenkaan tarvinnut laittaa niin paljoa. Ainut huono puoli on, ettei purkkia voi tyhjenemisen jälkeen uusiokäyttää.

Mullla on myös tapana leikata purnukat auki ( esim. apteekin voiteet, jotka on pehmeässä tuubissa ) . Yllättävän paljon sitä voidetta jää vielä purkkiin ja suurinosa ihmisistä taitaa heittää näinollen voiteita roskiin paljon, mikäli eivät leikkaa auki pakkauksia. Täytyypä tutustua tähän Maderan voidepurkkiin vielä tarkemmin, mutta ainakin äkkisltään katsottuna sitä ei saa avattua. Kuinka paljon on siis hukkaprosentti eli paljonko voidetta jää purkkiin...?

ke 16.02.2011, 08:03 | Registered CommenterMatleena

Osaakohan joku kertoa, miksei näissä testeissä ole koskaan mukana kotimaisia voiteita? Olen käyttänyt monta vuotta pietarsaarelaisen am-sarjan tuotteita ja tykännyt kovasti, ja kaiken kaikkiaan kotimainen luonnonkosmetiikka olisi minusta kannatettavaa. Frantsilallakin on joitakin voiteita.

ke 16.02.2011, 11:43 | Unregistered CommenterLeena

Hei vaan koekumppanit! Aloitetaan vaan yhdessä samalla tuotteella, vaikka juuri tuolla Madaralla. Minä tosin avasin kaikki pakkaukset ja kokeilin jo muutamaa. Ajattelin, että otan kaikista ensivaikutelmat ja sitten testaan pidemmässä käytössä yksi kerrallaan.

ke 16.02.2011, 12:02 | Registered Commenterlaurakk

Olen itse miettinyt että miksi näissä testeissä testataan näitä yleisimpiä tuotteita. Onhan nuo kyllä yleisesti käytettyjä, mutta miksi ei oteta testiin sellaisia tuotteita jotka on vähemmän käytettyjä ja vähemmän tunnettuja. Niitä löytyy markkinoilta vaikka kuinka paljon. Pitäisi saada uusia tuotteita mukaan ja niistä se käyttökokemus, koska niistä saattaa varmasti löytyä sellaisia sopivia tuotteita mitä näistä ei löydy. Toisekseen, nuo eivät ole mitään halvimmasta päästä. Tällä en tarkoita että ne pitäisi olla halpoja, mutta erillaisia.

ke 16.02.2011, 15:40 | Unregistered Commentertestannut monenlaista

Moi nimimerkki Testannut monenlaista, näillä Uuden Mustan testeillä ei ensisijaisesti pyritä kattamaan koko tuoterepertuaaria vaan madaltamaan tavallisen kuluttajan kynnystä kokeilla "hippituotteita". Testiryhmään pyrimme valitsemaan mahdollisimman erilaisia testaajia (mm. atoopikkoja), jotta mahdollisimman moni lukija hyötyisi tuloksista. Koska olemme itse varsin tavallisia tallaajia ja aloittelijoita luonnonkosmetiikan käytössä, valitsemme testeihin tuotteita, joihin itse törmäämme ekokaupoissa ja verkkokaupoissa ja joiden saatavuus on hyvä. Täällä keskustelupalstalla voivat lukijat tuoda omat suosikkinsa ja vinkkinsä esille.

Tällä kertaa siis testaamme luonnonkosmetiikan premium-hintaisia erityisen kosteuttavia voiteita, joissa on ripaus monia naiskuluttajia kiehtovaa luksusta. Syksyllä testissä olivat edulliset shampoot. Kasvovoiteita voidaan toki testata myöhemminkin ja tulossa on mm. aurinkovoidetesti. Meihin saa myös ottaa yhteyttä ja ehdottaa sekä testejä että testituotteita.

- Katja

ke 16.02.2011, 16:07 | Registered CommenterUusi Musta

Testin esittelyssä sanottiin että Madaralta on syväkosteuttava voide, joku testaajista taas puhui syväkosteuttavasta "ihosuojasta". Käsittääkseni ovat 2 eri tuotetta, kumpi siis on testissä?

ke 16.02.2011, 16:31 | Unregistered CommenterNiina

Onko noista testattavista tuotteista mikään muu kuin Elysambre hajusteeton?

Elysambren kosteusvoidetta olen nyt kohta käyttänyt ensimmäisen pussukan loppuun ja olen kyllä tykännyt. Mitenkään tuhtia se ei kylläkään mielestäni ole, mutta ihan hyvä kuitenkin suhteellisen kuivalle iholle. Talvisin poskeni ovat usein olleet ihan hilseelläkin, kun ovat niin kuivat, mutta nyt iho on pysynyt ihan siedettävässä kunnossa. Elysambren kosteuttava naamio on sitten vähän tuhdimpaa, mutta ei sekään mitään tosi rasvaista, vaan sekin imeytyy melkein kokonaan sen 10 minuutin aikana, mitä sitä käsketään pitää iholla ennen pyyhkimistä.

Tykkään Elysambressa tosi paljon myös tuosta pakkauksen ideasta: senhän saa todennäköisesti puristettua ihan tyhjäksi, päinvastoin kuin tavalliset rasvatuubit.

ke 16.02.2011, 16:34 | Unregistered Commentersiru

Mulllakin on myös tapana leikata purnukat auki, pehmeät tuubit saksilla ja kovaa muovia olevat sahaan pikkusahalla auki :)

Matleena on totaalisen oikeassa siinä, että purkkiin jää usein voidetta todella paljon ja suurin osa ihmisistä taitaa heittää siis valtavia määriä voiteita roskiin, jos eivät leikkaa auki pakkauksia. Se jos mikä on epäekologista!

Siksi itselleni tärkeä kriteeri voiteen valinnassa on se, että pakkauksesta saa kaikki jämätkin helposti ulos. Toinen tärkeä kriteeri on pakkausten kierrätettävyys. Mieluiten suosisin täyttöpakkauksia, mutta harmillisesti vain Ole Hyvällä taitaa olla täyttömahdollisuus.

Kun itse testailin viime syksynä luomumerkkien kasvovoiteita oikein urakalla, Mádara putosi omalta listaltani heti pois juuri siksi ettei pakkausta saa auki. Lisäksi voide tuntui viikon kokeilun perusteella liian kevyeltä pintakuivalle ja atooppiselle sekaiholleni jo silloin ennen pakkasia. Kokeilin silloin myös Dr. Hauchkan Kvitten- ja Ruusuvoiteita, jotain Jeanbio Oliven voidetta ja Elysambren paksumpaa, talvikäyttöön suositeltua voidetta. Näistä ainoa, joka tuntui kosteutta janoavalle iholleni tarpeeksi ravitsevalta ja kosteuttavalta ja josta jäi miellyttävä tuntu iholle (ei vahamaisuutta tai muuten outoa tuntua) oli Elysambre. Hauska saada tietää, mitä testaajat tuumaavat testivoiteista, testissä kun on monta samaa joita itse testailin silloin.

Toivoisin, että testaajat raportoisivat myös pakkausten käyttökokemuksista: pakkausten ekologisuudesta/avattavuudesta ja helppokäyttöisyydestä, se on mielestäni usein sivuutettu mutta tärkeä osa-alue kosmetiikan arkikäytössä.

ke 16.02.2011, 16:36 | Unregistered CommenterSonjis

Niina, kiitti huomiosta! Kyseessä on siis tosiaan Madaran syväkosteuttava ihosuoja ja tieto on nyt myös päivitetty juttuun :)

siru, Elysambren voide taitaa olla ainoa tuoksuton. Nopean hajutestin perusteella Madara olisi seuraavaksi miedoin. Siinä on käytetty eteerisiä öljyjä hajusteena. Earth line ja Jeanbio Olive tuoksuvat myös miedohkolle ja Dr. Hauschka taas tuoksuu tyypillisesti Hauschkalle.

ke 16.02.2011, 16:59 | Unregistered CommenterHertta

No niin: Madara. Tuoksu on levitettäessä aika vahva, vähän saunavihtamainen. Voide toi mieleeni jonkin ayurvedisen eteerisen öljyn jonka tuoksuttelu on aikaisemmin aiheuttanut piinaavan päänsäryn.( Väärää kehotyyppiä, say what?). Pistävä tuoksu ei enää kuitenkaan tuntunut voiteen ollessa kasvoilla. Pakkauksen mukaan syväkosteuttajassa on käytetty "balttilaisia kasveja- nokkosta, pellavansiementä, kehäkukkaa, pihlajanmarjaa ja tyrniä" - Latvialaista lähikosmetiikkaa siis.


Koostumus on aika ohut, olen tykästynyt läträämään paksummilla, vaikka ihoni ei erityisen kuiva, edes nyt pakkasilla, olekaan. Ja tosiaan toi pumppupullo pakkauksena ei vaikuta kovin riiittoisalta, vaikka itselleni muutama painallus kerrallaan onkin tarpeeksi.

Kaiken kaikkiaan tuntuu ihan hyvältä, pakkasenkin kesti. Katsotaan mitä muutaman päivän käytöllä tapahtuu.

Ja kysymys vielä. Muistelen kuulleeni että luonnonkosmetiikkaan siirtyminen nostaa jonkin aikaa käytössä olonsa jälkeen kasvoille epäpuhtauksia, kun iho alkaa "puhdistua".
Urbaanilegendaa vaiko akneako odotellaan?

ke 16.02.2011, 19:58 | Registered Commenterhille

@hille:
Mulla ainakin siirtyminen pois mineraaliöljypohjaisista apteekin voiteista kuten Aqualan ja Bellavita mineraaliöljyttömiin tuotteisiin (ei sen luonnollisempaan kuin Dermalogica) aiheutti aikanaan todella vahvoja ihoreaktioita. Osittain ehkä myös siksi, että mulla on atooppinen ja herkkä iho, mutta kosmetologin mukaan melkein jokaiselle tulee jotain reaktioita siirtymävaiheessa. Mulla oireet (punaiset laikut, hilseily, arkuus, pistely, kutina jne) olivat ekat 2 päivää sen verran voimakkaat, että olin ihan varma että kyseessä on allerginen reaktio.

Onneksi menin takaisin kosmetologin luo, jolta olin saanut tuotenäytteet (siirryin kerralla testaamaan koko tuotesarjaa eli kahta puhdistusainetta, kasvovoidetta, silmänympärysvoidetta ja kuorintaa), koska hän osasi selittää minulle että kyse on normaalista siirtymäajan ensireaktiosta, joka menee pian ohi. Seuraavana eli kolmantena päivänä oireet jo hieman lieventyivätkin ja neljäs päivä oli viimeinen päivä jolloin minulle tuli mitään iho-oireita. Mun hankala ihoni siis sopeutui alle viikossa, tosin silloin oli syksy eikä siis niin hankalat olosuhteet ihon kannalta kuin nyt keskuslämmitysten ja pakkasten riehuessa täysillä.

Hyppy mineraaliöljypohjaisista voiteista (kuten Aqualan jota moni testaajista on aiemmin käyttänyt) voidepohjiin, jotka eivät tee kalvoa ihon pinnalle vaan antavat ihon hengittää, mullistaa ihon suhteen ympäristöönsä, eikä ole ihmekään jos sen toimintamekanismit menevät hetkeksi sekaisin. Mulla kuitenkin mineraaliöljyistä luopuminen mullisti ihoni kunnon: pintakuivuus katosi lähes kokonaan samoin kuin epäpuhtaudet. Ennen mulla oli toisaalta koko talven aina kuivat hilseilevät läntit nenän molemmin puolin poskissa ja toisaalta saattoi tulla todella ikäviä, kipeitä ja tulehtuneita finnejä. Samoin vartalon ihon atooppinen ihottuma ei ottanut millään rauhoittuakseen, vaikka lätkin siihen vuosikaudet litratolkulla mineraaliöljyjä.

Vaikka alku voikin siis olla aika kauhea, muutaman päivän kärsimys kannattaa todella. Itse en ainakaan palaisi enää mistään hinnasta takaisin mineraaliöljypohjaisten voiteiden pariin.

ke 16.02.2011, 20:38 | Unregistered CommenterSonjis

Olen itse käyttänyt kaksi Madaran muuta kasvovoidetta ihan loppuun asti. Noissahan on siis kaikissa sama pumppusysteemi. Purkin sisällä pohja nousee paineen vuoksi samalla kun tuote hupenee, joten tuotteen saa kyllä käytettyä aivan loppuun asti. Sahaaminen yms. on siis varsin turhaa, jos tuotetta jää hukkaan se on todella häviävän pieni määrä ton pumpun "koneiston" sisään korkeintaan. Mielenkiinnolla jään odottelemaan testituloksianne!

to 17.02.2011, 11:31 | Unregistered CommenterRQ

Moi!

Onko kellään kokemusta Akamuti-sarjan tuotteista? En ole ainakaan missään testissä niitä nähnyt. Tuotteet ovat ymmärtääkseni täysin kasvipohjaisia sekä lisäaineettomia ja UK:sta tilattuina hinta on erittäin kilpailukykyinen. Itselläni on nyt joitain tuotteita ekaa kertaa kokeilussa. Olisi mukava kuulla muidenkin kokemuksia!

to 17.02.2011, 20:05 | Unregistered CommenterLaura

nimimerkille siru: Hajusteetonta luonnonkosmetiikkaa ei ole edes olemassa. Se joka väittää jotain muuta puhuu puuta heinää. Uusi musta: Testituotteissa tuoksutonta luonnonkosmetiikkaa. Tämä testi on farssi. Valitsijat eivät tiedä että hajusteetonta ei ole edes olemassa. Uskottavuus meni jo.

pe 18.02.2011, 08:53 | Unregistered Commenteroutoa?

Akamutista: olen tilannut tuolta shea-voita ja mustaa saippuaa. Ongelmaton toimitus ja hyvät tuotteet.

pe 18.02.2011, 09:27 | Registered Commenterainoa