KESKUSTELU

UUSIMMAT KOMMENTIT:

UUSIMMAT AVAUKSET:

LISÄÄ KESKUSTELUJA

HAKU
Tutustu blogeihin!

Ina Mikkola
Maailmassa on virhe!

 


Henna Lehtonen
Voita ja apiloita

 

 

Petja Partanen
Yläjyrsin käyntiin

 

 

Katri Junna

 AS. OY. Betonilähiö

 

 

Annika Kettunen

Yrttipurkki

UUSI MUSTA

Uusi Musta on tällä hetkellä määrittelemättömän pitkällä tauolla. Jutut ja aiheet kuitenkin elävät sekä Uuden Mustan keskustelualue toimii normaalisti. 

UUSIMMAT JUTUT

 

KEMIKAALICOCKTAIL
« Numeroarvostelun tilalle sanallinen arviointi | Main | Lääkkeitä määräämällä ei hoideta masentunutta huumeidenkäyttäjää »
sunnuntai
touko272012

Aseet pois kodeista!

Asia, jota olen kauan inhonnut on aseet. Viime lauantainen ampumatapaus Hyvinkäällä lisää inhoa entisestään. En ole koskaan voinut käsittää, millä perusteella ihmisillä saa olla kotonaan niin vaarallisia ja tappamiseen tarkoitettuja esineitä kuin aseita? Miksi ihmisen pitää saada omistaa ase?  

Kuva: Flickr by peteSwede

Vaikka Hyvinkäällä ei olisi ammuskeltu tai taannoisia koulusurmia ei olisi tehty, pitäisi aseiden hallussapidon olla silti tarkemmin kontrolloitua. Viime vuosien tapaukset kuitenkin lisäävät perustetta.

Se on fakta, että jos jonkun haluaa tappaa, aikeensa kyllä pystyy toteuttamaan kontrollista ja säännöistä huolimatta.
Mutta se on myös fakta, että mitä helpompaa suunnitelman toteuttaminen on, sen helpommin sen toteuttaa. Mitä vaikeammaksi aseiden saanti on tehty, sitä vaikeampaa on lähteä ammuskelmaan ihmisiä.

Hyvinkäänkin tapauksessa ampuja oli ottanut aseet vanhempiensa kodista. Tämän lisäksi ampuja ei ole osannut kertoa teolleen selkeää motiivia ja ajatus ampumisesta tuli hänelle vain hetkeä ennen tekojen toteuttamista.
Rohkenenkin tässä tapauksessa väittää, että jos aseet eivät olisi olleet niin helposti saatavilla, teko oli jäänyt tekemättä.

Aseet ovat myös tappovälineinä erityisen "käteviä". Ase on mitä helpoin ja tehokkain tappoväline. Ampuma-aseella tehty hyökkäys johtaa IANSAn (International Network on Small Arms) mukaan 12 kertaa todennäköisemmin kuolemaan kuin muilla keinoin tehty hyökkäys. Ampumiskohteesta voi olla hyvinkin kaukana, jolloin tappaminen onnistuu pidemmältäkin etäisyydeltä ja lyhyessä ajassa voi tappaa usemman ihmisen. Luodin osuessa kuolema on usein väistämätön, sillä luoti vahingoittaa niin pahasti. Esimerkiksi veitsi ei pysty mitenkään tähän kaikkeen. Pommiakin on hankalampi kohdentaa, kontrolloida ja väsätä, saati käyttää spontaanisti. Asetta käyttäessään tappaja ei joudu välttämättä edes kohtaamaan uhriaan. Raa'an teon voi suorittaa vaikkapa kaukaa talon katolta. Tajuamatta edes, mitä todella on tekemässä. 

Miksi siis kenelläkään pitäisi olla ase kotona?

Aseenkantolupia ei onneksi myönnetä Suomessa itsepuolustustarpeeseen, vaan käytännössä hyväksyttyjä käyttötarkoituksia ovat esimerkiksi metsästys ja ampumaharrastus.
Hyvää luvan hankinnassa on myös se, että hakemuksessa on todistettavasti osoitettava, mihin ja missä asetta aikoo käyttää.

Aseharrastusta ja metsästystä ei ole syytä kieltää, mutta mielestäni yksityishenkilöiden aseenkantoluvat sen sijaan pitäisi poistaa täysin. 

Kuva: Flickr by Myki Roventine

Ampuma-aselakia tulisi tiukentaa niin, että aseita saisi olla hallussa vain viranomaisilla. Harrastajat ja metsästäjät kävisivät lainaamassa aseet aina tarvittaessa. Lainaushetkellä ilmoitettaisiin, missä asetta aiotaan tarkalleen käyttää, mihin tarkoitukseen, kenen kanssa ja millä aikavälillä.

Lainauksen yhteydessä sovittaisiin tarkkaan myös palautusajasta. Laina-aikoja tulisi miettiä tarkasti, eli esimerkiksi moneksi kuukaudeksi asetta ei voisi haltuunsa saada. Lainata saisi tietenkin vasta, kun olisi saanut haltuunsa lainauskortin, jonka saamiseen olisi melko samoja kriteerejä kuin tämän hetkisessä aseenkantoluvassa.

Aseita ei saisi lainata toisille yksityishenkilöille, vaan kaikki aseiden lainaukset tulisi suorittaa viranomaisten kautta. Tämä on niin ikään poikkeus nykylakiin.
Paikat, joissa aseita säilytettäisiin, tulisi olla todella huolella vartioituja ja aseiden määrä tulisi minimoida. Aseita olisi vain juuri kysynnän kattava määrä, eikä yhtään enempää.

En vain yksinkertaisesti näe mitään perusteltua syytä, mitä metsästäjä tai harrastaja tekee aseella kotonaan? Eihän niillä aseilla ole kodissa tarkoitus ampua. Jos himassaan jynssää ja ihailee aseitaan, niin se ei ole riittävä peruste tappamiseen tarkoitetun esineen hallussapitoon. Se ei ole riittävä peruste, miksi Suomessa kodeissa saa vapaasti lojua yli miljoona asetta. Hallussapitokiellolla varmistettaisiin myös se, ettei kotioloissa käytyjen tappeluiden apuvälineinä käytetä ampuma-aseita.

Metsästäjät ja harrastelijat saavat luvan joustaa. Aseharrastus ja metsästys ei ole mikään "kiva" ja "kepeä" harrastus. Jos haluaa aseilla harrastaa tai ammattiaan harjoittaa, pitää olla valmis näkemään vaivaa. Ase ei ole vapauden symboli. Kaikki kuolemat ovat turhia ja yksittäistapaus selittelyt eivät auta omaisia tai yhteiskunnan järkytystä.

References (3)

References allow you to track sources for this article, as well as articles that were written in response to this article.
 • Response
  Wonderful Nfl Jerseys - Cheapest Value On Line
 • Response
  Good page, Carry on the good job. Regards.
 • Response
  Response: IBO Toolbox
  Uusi Musta - Maailmassa on virhe! - Aseet pois kodeista!

Reader Comments (21)

Aseidenomistamiskielto on ajatuksena kaunis, mutta todellisuudessa tämän kirjoituksen sisältö on kuin kommunistinen manifesti. Nykyinen asekantahan tarvitsisi pakkolunastaa kirjoittajan esittämän mallin mukaisesti valtiolle. Lisäksi lisää rahaa (jota siis ei ole nykyiselläkään tarpeeksi) kuluisi tuon asekirjaston ja lainausjärjestelmän ylläpitämiseen.

Yhdyn kyllä ajatukseen, että aseiden kotisäilytystä tulisi miettiä ja puntaroida tarkemmin. Ja mielestäni yksi hyvä ratkaisu olisi, että rata-ampujien aseita säilytettäisi ampumaradoilla ja metsästäjien asekanta kerättäisi keskitettyyn varastoon metsästyskauden ulkopuoliseksi ajaksi. Metsästyskaudenaikana nykyisen mallinen kotisäilytys olisi sallittu metsästysaseille.

Kumpikaan säilytysjärjestelmän ylläpito ei taloudellisten seikkojen vuoksi voi tulla valtion ylläpitämäksi, vaan sitä varten tarvitsisi luoda uusi, yksityinen liiketoimiala (luvanvaraisena toki) ja aseiden omistajat maksaisivat tämän lystin.

Näkisin myös tarpeellisena nykyisen aselainsäädännön rikkomisesta saatavat sanktiot uudelleen arvioinnin ja ainakin sakkojen euromäärien tuntuvat korotukset.

Ja niille palstaa seuraaville viherpiiperohörhöille, joiden maailmankatsomukseen sisältyy myös muiden lihansyönnin kielto, muistuttaisin että metsästetty liha on huomattavasti vähemmän luontoa kuormittavaa kuin kasvatettu läskipihvi. Puhumattakaan säilöntä- ja torjunta-aineiden huimasta erosta. Riista, se on todellista luomua.

ma 28.05.2012, 09:23 | Unregistered CommenterPupujussikka

Aoitetaan nyt sillä, että en mitenkään vähättele viimeaikaisten tapahtumien kauheutta. Väärissä käsissä oleva ase on pelottava ajatus. Mutta en kuitenkaan voisi ikinä kuvitella, että esimerkiksi isäni, joka on metsästänyt lähes koko ikänsä, joutuisi yhtäkkiä luopumaan aseistaan ja lainaamaan niitä poliisilta. Hän saattaa monesti talvisin päättää aamulla lähtevänsä metsälle, kun vastasataneessa lumessa näkyy tuoreet jäniksenjäljet. Kuka hänelle lainaa aseen aamukuudelta lauantainaamuna? Ei hän työnsä puolesta voi suunnitella metsästyspäiviään etukäteen, metsälle lähdetään kun säät suosivat. Koko ikäni maalla asuneena arvostan suunnattomasti sitä, että metsästä saa itse keräämällä ja metsästämällä ruokaa pöytään, eikä mikään ruoka maistu niin hyvältä kuin se, joka on itse kerätty tai ammuttu. Minut ja sisarukseni on opetettu kunnioittamaan aseita, eikä meistä kenellekään tulisi edes mieleen käsitellä isämme aseita ilman hänen lupaansa. Sitä paitsi, hänen aseensa ovat lukitussa kaapissa, enkä edes tiedä, missä avain on. Viime aikoina esiin tulleet tapaukset ovat kammottavia, mutta en tiedä, korjaantuuko asia aselakia muuttamalla. Tuntuu siltä, että yhteiskunnassa on jotain muuta vikaa, pahoinvointia, johon tulisi kiinnittää enemmän huomiota.

ma 28.05.2012, 09:35 | Unregistered CommenterMetsästäjän tytär

Pupujussikan kanssa olen täysin samaa mieltä! Monelle metsästäjälle voi olla itseasiassa jopa "ongelma" missä aseita pitäisi turvassa ja hyvissä öljyissä aikana jolloin niitä ei tarvitse. Esim rivitalossa vievät tilaa ja ei aseet mitään kaunistuksia kodissa ole minunkaan mielestä. Voisi olla siis hyvä ajatus, että niitä varastoidaan esim metsästysseuran tiloissa osan vuodesta. Pitäisi alkaa miettimään tämän suuntaisia realistisia ratkaisuja, tämä Inan juttu ei ihan sellainen minunkaan mielestäni ollut. Siitä olen toki Inan kanssa samaa mieltä että jotain täytyy tehdä hullujen kartoittamiseksi aikaisessa vaiheessa, ennen tällaisia veritekoja! Kuka huomaisi kanssaeläjän hulluuden; vanhemmat, ystävät? Entäpä jos läheisiä ei ole...? Pahoinvointi nimenomaan on se paha taustapiru!

ma 28.05.2012, 09:46 | Unregistered CommenterHeidi

Mielenkiintoinen ajatus... Poikaystäväni perheen kaikki (miespuoliset) jäsenet ovat ahkeria metsästäjiä, myös poikaystäväni omistaa kaksi asetta. Veli on koko ikänsä metsästänyt vannoutunut metsämies, omistaa hänkin aseita ainakin kaksin kappalein. ainakin tämän perheen kohdalla metsästys on vain terve harrastus, ulkona olemista ja "ruuan hankkimista".

On ihan totta, että harvoin asetta tarvitaan ns. yllättäen ja saman tien. Eihän niillä aseilla tosiaan ainakaan metsästyskauden ulkopuolella tehdä mitään. Olen silti varma että tällainen vaatimus aiheuttaisi vastustusta metsästyspiireissä. Vaikka harvoin, niin joskus kuitenkin tilanteita, kun asetta tarvitaan nopeasti (esim. loukkuun jäänyt eläin täytyy tappaa). Tällöin olisi aika ankeaa lähteä anomaan aseen lainauslupaa viranomaisilta.

Ikävää että kahden harrastuksen harrastajat joutuvat näin silmätikuksi, ja jos heidän harrastusvälineensä joutuvat jatkuvasti entistä tarkemman syynin alle. Mitä jos esim. kaikki hiihtäjät joutuisivat lainaamaan suksensa ja sauvansa aina viranomaisten kautta tarvittaessa? Ymmärrän että aseet ovat aivan eri asia, mutta harmittelen tilannetta johon esimerkiksi metsästystä harrastavat ovat joutuneet.

Minulle tilanteesta tuli ensimmäisenä mieleen se, että lukollinen asekaappi on aika kova juttu. Eikä sen tunnuslukua kannata kertoa kenellekään, ei edes täysi-ikäiselle pojalleen, jolla ei ole aseenkantolupia.

ma 28.05.2012, 09:57 | Unregistered CommenterNiina

Komppaan "Metsästäjän tytärtä" ja Minttu Mustosta. Lisäisin vielä, että metsästyskauden ulkopuolella on hyvä harjoittaa ampumista harjoitusmielessä, jotta itse metsästy on eettistä eläinten hyvinvinvoinnin kannalta (ei jää haavakkoja tms. huonon ampumatarkkuuden takia).

Minulta meni valitettavasti usko Ina Mikkolan artikkelehin, sillä tähän artikkeliin ei selvästikään oltu otettu faktoista edes hieman selvää.

Keräily ja metsästys ovat hyvä tapa saada eettisempää ruokaa, ja ennen kuin voi kritisoida metsästettyä lihaa, tulisi mielestäni kritisoijan lopettaa tehotuotetun lihan, kalan ja maitotuotteiden kuluttaminen sekä ottaa faktoista selvää. Ina Mikkolan sanoin, metsästys ei ole "kiva" tai "kepeä" harrastus, vaan keino saada ravintoa.

ma 28.05.2012, 10:03 | Unregistered CommenterRealisti

En yleensä kommentoi takaisin, kun homma yltyy helposti esim. kirjoittajan haukkumiseksi, mutta jotakin nyt sanon.
Kiitos hyvistä kommenteista ja ajatuksista! mm. Pupujussikalla hyviä ajatuksia.

Taustaksi haluan kertoa, että olin kirjoittanut tätä tekstiä jo kaksi viikkoa sitten – ennen koko Hyvinkään tapahtumia. Kuten tekstissäni sanon, ilman mitään näitä ampumatapauksia, tulisi asiden kanssa olla silti erityisern tarkka, koska kyseessä on todella vaaralliset esineet. Ei ole tarkoitus leimata jotain tiettyjä ryhmiä, mutta mielestäni näiden rymien tulee tiedostaa ammattinsa/harratuksensa erilaisuus.

Tässä oli yksi idea, mistä hommaa voisi lähteä purkamaan! Siitä voi viedä sitten eteenpäin suuntaan jos toiseen. Kaikissa ideoissa on aukkoja ja niitä voi kehittää, mutta jonkun pitää ideoida, jotta edes jotain tapahtuisi. Mahtavaa, kun esim. te kommenteillanne jatkatte ideasta eteenpäin.

Eikä aseiden kontrolli ole mikään ratkaisu esim. mielenterveydellisiin ongelmiin, ei lainkaan! Mutta siksi aseita, niiden käyttötarkoutusta ja vaarallisuutta pitää käsitellä omana asianaan ja minä olen sitä mieltä, että aseiden kanssa pitää olla erityisen tiukkana.
Esim. jenkeissä homma on riistäytynyt aivan käsistä. Koska aselainsäädäntö on esim. Suomeen verrattuna todella lepsua, sitä on melko mahdotonta enää tiukentaa. Jos jenkeissä aletaan edes puhua tiukennuksista, jengi menee ostamaan vaan lisää aseita. Se, että me säilytämme tiukkuuden aseita kohtaan, on varmasti todella hyvä asia, sillä niin emme ajaudu vastaavaan tilaan. Aseet eivät luo turvaa, vaan lietsovat turvattomuutta.

Ja Realistille yksi pointti: Millä perusteella väität, että minä syön tehotuottetua lihaa, kalaa yms?
Ennen kuin väität tällaista, voisit myös itse ottaa faktoista selvää. En nimittäin syö mitään lihaa, en tehotuotettua, enkä riistaa. En juo maitoa yms... En koe tarvetta, enkä hyväksy itseni tekevän sellaista. Hippi tai mikä lie, mutta en diggaa kenenkään tappamisesta.
Ja kyllä metsästys on ravinnonhankintaa. Olen samaa mieltä, mutta ei se edellenkään kovin kepeää ole. Mielestäni on itsestään selvää, että metsästetty liha on tehotuottetuun nähden ettisempää. Tiedän sen; faktat on selvillä. Mutta koska tämä artikkeli ei käsittele lihansyöntiä tai ravinnonhankintaa, en siihen tässä puutu. Toivon, että lukijoilla olisi sen verta järkeä tajuta, että tekstin näkökulma pitää rajata. Jokaiseen juttuun ei voi tehdä sivulausetta toisesta aiheesta; muuten nämä tekstit olisivat kamalaa luettavaa. Tekstin on tarkoitus olla ajatuksia herättävä, toki kattava artikkeli jostakin aiheesta, mutta siihen ei koskaan mahdu koko maailman ajatukset. Eikä tarvitsekaan; eihän teille jäisi sitten mitään sanottavaa :)

ma 28.05.2012, 11:19 | Registered CommenterIna Mikkola

Jos aseet pitäisi ottaa kaikilta pois, tulisi myös ottaa puukot, veitset, tulivälineet ym pois. Niilläkin voi tappaa ihmisen ja vieläpä kuka vain. Auto tottakai pois, se on kanssa suuri murhaväline. Ihminen jos haluaa tappaa, on siihen muitakin välineitä kuin ase. Ylireagointia on taas tämmöiset kirjoitukset. Ennemmin huolehtisin siitä, mistä rahaa mielenterveyspuolelle (mikä taitaa olla se suurin syy näihin kaikkiin tapahtumiin), eikä rueta kieltämään kaikilta aseita? Siinä on suomella suuri reikä, rahaa pistetään muuhun kun ihmisiin joilla on mielenterveysongelmia. Puuttuisin siihen enkä syyttäisi aseita.

ma 28.05.2012, 14:14 | Unregistered CommenterNäinpä.

Minusta Ida Mikkolan ja muiden vastustajien kannattaisi tutustua niiden maiden rikos- ja murhatilastoihin joissa aseet on kielletty. Sen jälkeen voisi alkaa kirjoittamaan mielipiteitään aseiden kieltämisestä mikäli hyvällä omallatunnolla ja kirkkain silmin sen pystyisi tekemään. Englanti on hyvä esimerkki. Suomi ja suomalaiset eivät toimisi eritavalla kuin muiden maiden kansalaiset. Turvallisuuden kannalta olisi parempi että aseiden saatavuutta ja käyttämistä itsepuolustukseen helpotettaisiin.Niin hullulta kuin se tuntuukin aseiden läsnäolo vähentää väkivaltaa ja rikollista toimintaa. Joka väittää vastaan voi laittaa faktoja peliin.

ma 28.05.2012, 18:58 | Unregistered CommenterMetsänmörkö

Löysin tekstisi ja haluan ehdottomasti kommentoida asiaa tänne, koska toiseen blogiin aiheesta ei saanut edestä kommentoida...Tämä siksi, koska bloggaaja piti omaa mielipidettään oikeana, eikä hän halunnut kuulla edes faktoja tai mielipiteitä omaansa vastaan. Kiitos siis tämän sinun kirjoituksesi kommentointimahdollisuudesta. Se osoittaa kypsyyttä ja kunnioitusta muita kohtaan.

Olen nainen. Ja olen kasvanut maalla. Meillä ei syöty oikeastaan mitään kaupasta ostettua, lukuunottamatta mausteita ja suolaa. Ravinto oli ekologista ja riista elänyt onnellista elämää, jos näin voi sanoa. :) Muutin kaupunkiin ja tajusin, miten etuoikeutettua elämä olikin "siellä landella". Metsästys on ihmisen luonnollinen ruuanhankintatapa. Sitä on turha kiistää. Aseet ja ampuminen tekevät asian paljon eettisemmäksi riistaa kohtaan. Eläimiä täytyy kunnioittaa!

Ikäväkseni täytyy nyt todeta myös se, että isäni oli alkoholisti ja kännipäissään saattoi ottaa aseensa ja uhkailla äitiäni. Tämän vuoksi aseet takavarikoitiinkin jossain vaiheessa pitemmäksi aikaa. Elin "hieman" aseitten pelossa lapsuuteni. Olen siis sitäkin mieltä, että aselupien antoa täytyy miettiä todella tarkasti...

Olen itse käymässä metsästäjätutkinnon ja ehkä jossain vaiheessa aion hankkia jopa oman aseen. Tiedostan riskit, mitä aseisiin liittyy. Hyvä idea on miettiä aseitten säilytystapaa nykyistä tarkemmin. Avain kaappiin tulisi olla vain aseitten oikealla omistajalla, eikä kenelläkään muulla. Suurimmassa osassa Suomessa sattuneista kouluampumis ym. tapauksissa ase ei ole ollut henkilön oma. Siksi ongelma mielestäni onkin paitsi yhteiskunnan mielenterveyspalveluiden heikossa laadussa, myös vääränlaisessa säilytyksessä, niinkuin jo itsekin totesit.

ma 28.05.2012, 21:26 | Unregistered Commenterkat

Ase ei ole niin geneerinen työkalu kuin esim vasara. Ajatus poliisilaitokselta kuitattavista kolhoosikivääreistä ei todellisuudessa toimi koska laina-aseella ei osu. Breivikin tyyppisiä suunnittelijoita ei viranomaissäilytys estä senkään vertaa.

Jos halutaan että itsetuhoiset eivät riehu niin itsetuhoisten määräät pitää minimoida. Meillä on nyt jo 50000 syrjäytynyttä nuorta miestä. Jotkut heistä ovat aikapommeja. Aselait ja asesäilytykset eivät estä ajamasta autolla väkijoukkoon tai tekemästä polttopulloiskua täyteen diskoon.

Jos haluamme että keskuudessamme ei kulje käveleviä aikapommeja niin kannattaisiko sille asialle tehdä jotain eikä toivoa että työkalukielloilla estetään tekoja joiden syyt ovat syvemmällä kuin välineiden saatavuudessa.

ma 28.05.2012, 23:52 | Unregistered CommenterJaska

Kiitos vastauksestasi Ina!

En väittänyt, että sinä käyttäisit tehotuotettuja tuotteita, vaan kommentti oli tarkoitettu yleiseselle tasolle. Pointtina myös se, että ensin tulisi puuttua esim. tehotuotantoon, ja sen jälkeen miettiä onko edes metsästetyn lihan syönti eettistä eli onko lihansyönti millään lajilla eettistä jos täysipainoisen ravinnon saanti on muuten mahdollista.

Olen samaa mieltä kanssasi, että aselakeja ei tule löyhentää, ja aseen hankinta tulee olla tarveperustaista (metsästystä varten) ja hankinnan "hankaluus" on hyvä asia.

Tekstistäsi absurdin teki se, että aseiden kasaaminen yhteen paikkaan on epärealistinen tapa, kuten muut ovat esimerkeillään todenneet. Kontrolli on tärkeää, ja sitä voi olla hyvä jopa kiristää edelleen, mutta asiantuntevin tavoin. Tähän en osaa ottaa kantaa, koska en tunne mielestäni tarpeeksi aselainsäädäntöä ja tilastoja aseiden vaikutuksesta väestössä. Itsekin kommentissa toteat, että "Kaikissa ideoissa on aukkoja ja niitä voi kehittää, mutta jonkun pitää ideoida, jotta edes jotain tapahtuisi. Mahtavaa, kun esim. te kommenteillanne jatkatte ideasta eteenpäin.". Ymmärrät siis itsekin teoriasi aukot, ja mielestäni ihmisessä hyvää on, että pystyy muuttamaan omia mielipiteitään saatuaan uutta tarkempaa informaatiota, itsekin siihen pyrin, satunnaisesti onnistuen. Ehkäpä blogisi tarkoitus ei olekaan valistaa tiedolla, vaan herättää keskustelua, ja siinä kyllä onnistuit. Kiitos siis sinulle! Itse en yleensä kommentoi mihinkään, tämä teksti nosti karvat pystyyn, ja keskustelun herättäminen on hyvä asia.

ti 29.05.2012, 12:45 | Unregistered CommenterRealisti

Hei,

Pakko vielä lisätä: Yleesnä en kommentoi mihinkään, koska kirjoittajat vaikuttavat valmiiksi epätiedostavilta ja koen olevan merkityksetöntä jos heidän kanssaan jakaa eriäviä mielipiteitä. Sinä kuitenkin vaikutat tiedostavalta ja ajattelevalta (olettamukseni pohjautuu pelkästään muihin teksteihisi) ja siksi koin kommentoinnilla ehkä olevan jopa jotakin merkitystä, kuin vain yleinen huuteleminen :)

ti 29.05.2012, 12:58 | Unregistered CommenterRealisti

Katso, mitä Herra on tehnyt ME

Hei,


Olen rouva fLouis Lisa. Saanen ottaa sinuun yhteyttä jakaa hyviä uutisia.
Itse olen nähnyt sinun posti foorumi, jossa se on kirjoitettu, että etsit lainaa välillä erityisesti ja niin päätin ottaa sinuun yhteyttä palvelujen tarjoamisen minun erityisesti lainanantaja, Joka antoi minulle lainaan. Olen sairaanhoitaja ammatiltani ja jälkeen avioeron mieheni ja löysin itseni ilman mitään ulos, joten halusin tehdä laina. Olen tilannut lainat monet pankit, jotka ovat hyljänneet, ja se oli sitten kun päätin löytää tietty luotonantaja, joka voisi antaa minulle tämän lainan. Valitettavasti minulle, aikana minun tutkimuksen valmiina, olin pudonnut Crooks Beninistä ja Norsunluurannikon joka teeskenteli lainanantajille luvaten minulle siirtää summa halusin Lainaa (€ 120.000) jälkeen olen maksanut palkkioita Validointi, vapautumisen ja siellä oli edes yksi, joka pyysi minua maksamaan maksun, koska siellä oli virus virukset tililläni joka esti siirron € 120000 tulla Kohde tililläni. Kaikkiaan olen huijatuksi väärennettyjä € 11470 lainanantajilta Benin ja € 13287 lainanantajien Norsunluurannikolta, mukaan lukien toimituskulut alkaen Money Gram. Nämä huijaukset olen ollut victim'm törkeä minun tilanne muuttui yhä kriittinen kuin minä kutsuin nämä huijarit, olin lainannut rahaa sukulaisille, naapureille ja ystäväni, että en voinut maksaa. Olin aikeissa tappaa itseni nähdessäni ystävä ex-vaimoni puhuin minun tilannetta ja että olin neuvoo lainanantaja Erityistä Sveitsin kansalainen asuu Nigeriassa, joka voisi tehdä minulle tämä valmis päästä pois tästä taloudellisesta ongelmasta.

Kun otat yhteyttä lainanantaja, että erityinen ystävä ex-vaimoni oli neuvonut minua, minun oli maksettava maksu ja sen jälkeen sain tämän lainan minun pankkitilille ilman huolia. En voinut uskoa sitä, koska olin etsimässä tätä lainaa yli 2 vuotta ja 72 tuntia, saisin tämän lainan tämän herrasmiehen. Joten etsit lainaa? olet ollut huijatuksi tai ei? Kehotan teitä pudottaa tutkimus laina Internetissä, koska olet vain menettää rahaa ja aikaa ilman mitään vastineeksi kuin Laina tarjous lisää Internetissä ovat 100% huijauksia.
Neuvoisin ottamaan yhteyttä herra Patric Alamu joka antoi minulle lainan halusin.
Tässä on hänen e-mail: patricalamuloanfirms1960@gmail.com
Ota yhteyttä ja kertoa hänelle, että se olin minä, joka lähetti sinut. Seuraa näitä ohjeita kirjaimellisesti ja voin taata voit löytää lainan tarvitset.
Omasta puolestani, olen nyt täyttää lapseni ja maksan kuukausittain kunkin kuukauden päättymistä.
Sydämellisesti


MRs flou

la 06.10.2012, 14:24 | Unregistered CommenterMRs flou

Tarvitsetko pikaisesti lainan maksaa laskuja.
Mr. oxford antoi lainan 3 %
annamme tunnustusta henkilö, yrityksen, koulun ja kirkon
Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä hänelle sähköpostitse
oxfordloanlink@Yahoo.com

la 07.09.2013, 07:58 | Unregistered Commenteroxford

Tarvitsetko lainaa mitään?
Haluatteko oma yritys?
Haluatko rakentaa talon tai ostaa auton?
Ota yhteyttä takuu lainasta 3 % korko.

Ota yhteyttä lisätietoja
Lainamäärä tarvitaan:
Lainan kesto:
Nimi:
Maa:
Kaupunki:
Täydellinen koti/työ osoite:
Koti/Cell puhelinnumero:
Tarkoitus laina:
Ammatti:
Kuukausittaiset tulot:
Seksi:
Ikä:

Email:elizabethfinanceorg@gmail.com

Huomaa: kaikki sähköposti on toimitettava elizabethfinanceorg@gmail.com

to 12.09.2013, 02:30 | Unregistered CommenterElizabeth Duke

Tarjoamme sekä henkilökohtaisten ja yritysten lainojen pääomaa määrien välinen $ 2,000.00 dollaria 500,000,000.00 Yhdysvaltain dollareissa, Euroopan Euro tai GB puntaa ihmiset, yritykset ja tehdä yhteistyötä elinten riippumatta siviilisäädystä sukupuolen, uskonnon, ja Location mutta on laillinen keino takaisinmaksun takaisin lainan määrätyn ajan ja niiden on oltava luottamuksen arvoinen, joiden korko on niinkin alhainen kuin 3%. Jos tämä benfits odotuksesi, olet neuvoo ottamaan yhteyttä meihin oxygenloanageency@gmail.com

Rev David Babatunde

la 26.10.2013, 11:48 | Unregistered CommenterRev David Babatunde

Hakea vakuudettomia ja Secured lainoja 3% kuten takauksella, Velka
Settlement, Laina rakenneuudistus tai muutamia muita. Olemme parhaillaan
yrittää auttaa 95% kuin taloudellinen kriisi: larryfinancialhome1@live.com
Täydellinen nimi
maa
osoite
lainan määrä
laina Kesto
Puhelinnumero

Kaikki Vastaukset olisi toimitettava: larryfinancialhome1@live.com

pe 08.11.2013, 04:01 | Unregistered CommenterMr Larry Jone

Hei,
nOlen Jack Walman, oikeutetut yksityisen laina lainanantaja erilaisuuden kanssa, Jumala peläten mies, annan lainat 2% korolla. jos kiinnostaa saada takaisin minulle nyt sähköpostitse: jackwalman93@gmail.com

ma 09.12.2013, 09:35 | Unregistered CommenterJack Walman

Hei Hyvät naiset ja herrat!

Tarvitsetko lainaa? Olet hylännyt pankin ja haluat saada lainaa vastaamaan tarpeet? Ei se mitään. Mikä tahansa taloudellinen tilanne. Tarjoan asuntolainojen, kaupallisia lainoja, kansainväliset lainat, henkilökohtaisia lainoja ja lainojen yksinomainen koulutus lainoja. Tarjoan lainat käytettävissä kumppanuuksia, muiden julkisten ja yksityisten, ja monet muut. Olen käytettävissä anna minkäänlaista lainaa, kiinteistö-, rahoitus-, ja enemmän. Tarjoan sekä pitkän että lyhyen laina, jonka korko on 2%. Ota minut tänään ja saat ensimmäisen luokan rahoituspalvelut laina:
- Taloudellinen Loan
- Investointiluotto
- Auto Loan
- Velka
- Hankinta luotto
- Personal Loan
Olet jumissa Jos olet todella tarvitsevat lainaa yrittää ottaa minuun yhteyttä. E mail: carlosinvestment@hotmail.com

la 17.01.2015, 13:01 | Unregistered CommenterCarlos

Lainan kaikille yksilöille Yksityinen laina lainanantaja hakea minulle nyt
Olen yksityinen lainanantaja. Annan pois sekä yksityisiä ja kaupallisia lainoja sekä yksilöiden ja yritysliiketoimintaorganisaatioihin alhaisella korko rate.Under minun lainan prosessi, takaisinmaksu voidaan tehdä joko kuukausittain tai vuosittain. Jos tarvitset lisätietoja tai haluat saada lainaa yrityksen, voit ottaa yhteyttä me.creditpaydayinvestment@gmail.com

ti 02.06.2015, 13:34 | Unregistered Commentermilinkkaa

Hei sitten
Tarjoamme lainoja ihmiset tarvitsevat varainhoitoasioiden assistentti alhainen korko on 3 %. Saadaksesi lainaa tämän yrityksen, voit kertoa tarkkaa määrää ja tarvitset lainaa, jossa voit maksaa takaisin lainan. Joten jos kiinnostuneita ystävällisesti antaa sinun alla voimassa yhteyttä meille alla niin, että olet valmis lähettämään luotonanto käyttöehdot.
LAINATIEDOT:.
Nimi:
Maa:
Puhelinnumero:
Tarvittavan lainan
Tarkoitus laina:
Lainan kesto:
Kuukausittaiset tulot:
Ovat hakeneet laina verkossa ennen (kyllä tai ei)
TIEDUSTELUT:
Yrityksen Sähköposti: unityfinancialaidscompany@gmail.com
Parhain terveisin

la 12.09.2015, 00:00 | Unregistered Commenterunity financial aids

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>